macri, presidente, argentina

Argentina continua buscant ajuda. Després del ja anunciat crit d'auxili al Fons Monetari Internacional (FMI), el ministre argentí de Finances, Luis Caputo, va afirmar que l'executiu es troba també en converses amb el Banc Mundial (BM), el Banc Interamericà de Desenvolupament (BID) i el Banc de Desenvolupament d'Amèrica Llatina (CAF).

"En paral·lel, vaig parlar amb les autoritats del BM, del BID i del CAF. Tots es van comprometre a participar també en el finançament que està negociant el Govern", va declarar el ministre al rotatiu Infobae. "Els tres bancs ens van oferir línies 'repo'", ha afegit Caputo. El país busca capital per valor de 30.000 milions de dòlars, segons va afirmar el president Maurici Macri aquesta setmana, després de l'elevada volatilitat dels mercats locals i el seu malparat peso que pateix enfront del dòlar.

L'FMI ​​ja ha confirmat el seu suport. La seva presidenta, Christine Lagarde, i el ministre d'Hisenda argentí, Nicolas Dujovne, es van reunir aquest dijous a Washington per analitzar la sol·licitud de suport financer del país sud-americà. Després de la reunió, un comunicat del propi organisme va garantir un "ferm suport a les reformes de l'Argentina" i "la disposició del Fons per seguir ajudant al Govern". En concret, els dos equips negocien l'obtenció d'un crèdit 'stand-by' (SBA) que doni suport a les mesures necessàries per sortir de la crisi, amb un període de durada d'entre 12 i 24 mesos.

Sobre la resta de capitals sobre els quals l'Executiu es troba negociant, el ministre de Finances va explicar que "hi ha una consciència total al món que l'Argentina està anant pel camí correcte, i si hi ha una ensopegada, tots estan per ajudar". "Les relacions que Mauricio Macri ha construït amb els presidents de diferents països del món ha estat clau i el suport no és només total, sinó que també és genuí", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador