• El petroli puja amb ganes a l'espera del 'veredicte' de l'OPEP

Tots els membres de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) han arribat a un acord per estendre els actuals de retallades de producció nou mesos més, fins a finals de 2018.

Segons informa The Wall Street Journal, l'acord definitiu depèn que altres productors externs, liderats per Rússia, també es comprometin a estendre les seves retallades de producció fins a finals del proper any. Els delegats russos es troben reunits amb els de l'OPEP a hores d'ara, segons informa el diari novaiorquès.

Abans de l'anunci oficial de la decisió, que es coneixerà aquesta tarda, Khalid al-Falih, ministre d'energia saudita, va dir a CNBC que el consens de l'OPEP estava "gairebé complet" i ha afegit que no anticipava una sortida de l'acord de ningú durant els primers sis mesos de 2018.

L'OPEP i la resta de grans productors 'no-OPEP', encapçalats per Rússia, estan debatent aquest dijous fins quan estendre les actuals retallades de la producció de cru, que se situen als 1,8 milions de barrils diaris fins al març. Els analistes esperen que les retallades es perllonguin en nou mesos més, és a dir, durant tot el proper anys.

El petroli espera la decisió de l'OPEP amb pujades i en màxims de dos anys. El barril Brent suma ara un 1,27% amunt, fins als 63,91 dòlars, i el West Texas puja un 0,65%, fins als 57,67 dòlars.

Noticias relacionadas

contador