Bundestag Alemania

L'indicador ZEW de sentiment econòmic d'Alemanya va caure a -55,3 a l'agost, enfront de -53,8 al juliol, xifra que suposa el nivell més baix des de l'octubre del 2008. A més, l'índex sobre l'avaluació de la situació actual també baixa, a -47,6 a l'agost enfront de -45,8 de juliol, representant el nivell més baix des d'abril de 2021.

"Els experts del mercat financer esperen una caiguda més gran en el ja feble creixement econòmic a Alemanya. Les taxes d'inflació encara altes i els costos addicionals esperats per a calefacció i energia condueixen a una disminució en les expectatives de guanys per al sector de consum privat", comenta Michael Schröder, investigador de ZEW.

Per contra, "les expectatives per al sector financer estan millorant per la suposada nova pujada dels tipus d'interès a curt termini", afegeix.

Mentrestant, a la zona euro, el sentiment econòmic va caure de -51,1 a -54,9. Tot i això, l'índex de situació actual va pujar a -42, segons les dades del Centre de Recerca Econòmica Europea.

contador