angela-merkel-invitee-a-bregancon-le-20-aout-annonce-l-elysee

El Govern alemany ha aprofitat que s'han acabat les vacances per revisar les seves projeccions econòmiques. Malgrat que els rebrots augmenten al país, com a tota Europa, i malgrat que la pandèmia de coronavirus ha afectat l'economia alemanya, Angela Merkel i els seus creuen ara que el cop al Producte Interior Brut (PIB) no serà tan fort com es va estimar fa uns mesos. Creuen que l'economia es contraurà un 5,8% enguany, enlloc del 6,3% previst anteriorment.

És cert que la visió del govern de Merkel és una mica més optimista per a enguany, però també que ha empitjorat de cara al pròxim exercici. Segons ha explicat el ministre d'Economia, Peter Altmaier, la revisió posa el PIB de 2020 gairebé a l'una amb la contracció del 5,7% que l'economia alemanya va sofrir el 2009, en el punt àlgid de la crisi financera. Encara que al 2021, ha dit, el creixement del PIB serà del 4,4%, una previsió que està per sota del 5,2% previst en el seu pronòstic de primavera.

"La recessió durant la primera meitat de l'any va ser menys severa del que havíem temut", ha explicat Altmaier en una conferència de premsa aquest dimarts a Berlín. Així mateix, ha remarcat que la recuperació econòmica després del confinament és "més ràpida i més dinàmica del que ens atrevíem a esperar", i per això han millorat les estimacions.

Segons el ministre alemany, "hem aconseguit molt en comparació amb molts altres països industrials europeus: pensi en el Regne Unit, on la recessió és dues vegades més greu que a Alemanya; pensi en molts altres països al nostre voltant amb col·lapses molt greus... En comparació amb això hem aconseguit preservar la substància de la nostra economia i mantenir els llocs de treball", ha defensat.

NO HI HAURÀ UN ALTRE CONFINAMENT

Altmaier també ha aprofitat per a assegurar que Alemanya "pot evitar i evitarà" un segon confinament nacional com el de març i abril, i prendrà "mesures específiques i limitades a la regió" per combatre l'augment de les infeccions que s'estan vivint al país.

La primera economia d'Europa va sofrir un enfonsament rècord al segon trimestre degut, precisament, als tancaments i al confinament que es va decretar per la pandèmia de coronavirus. L'activitat econòmica va caure a un mínim trimestral sense precedents.

Noticias relacionadas

contador