ep la canciller alemana angela merkel 20200730102703
Wolfgang Kumm/dpa

El producte interior brut (PIB) d'Alemanya, la major economia europea, es va enfonsar durant el segon trimestre de 2020 un 10,1% respecte dels tres mesos anteriors, quan la 'locomotora europea' havia registrat ja una contracció del 2%, segons l'estimació preliminar publicada per l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis).

"Es tracta de la major caiguda des que van començar a calcular-se les dades de PIB trimestralment al 1970", ha explicat l'oficina estadística alemanya, subratllant que l'enfonsament de l'activitat entre els mesos d'abril i juny "va ser molt més marcat que durant la crisi financera, quan es va registrar una caiguda del 4,7% del PIB durant el primer trimestre de 2009".

Destatis va destacar que durant el segon trimestre de l'any es va produir "un enfonsament massiu" de les exportacions i importacions de béns i serveis, així com de la despesa en consum de les llars i de la formació de capital en maquinària i equipament per part de les empreses. Per part seva, la despesa del Govern es va incrementar substancialment durant la crisi.

Noticias relacionadas

contador