arrivee-d-angela-merkel-au-sommet-des-leaders-europeens-a-bruxelles-le-12-decembre-2019

El Govern alemany ha acordat aquest dilluns una sèrie d'ajudes per pal·liar els efectes del coronavirus sobre les empreses, davant les previsibles conseqüències de l'epidèmia a l'àmbit econòmic. La gran coalició de la cancellera Angela Merkel va decidir, en una reunió que es va prolongar fins a la matinada passada, articular els mecanismes per facilitar la feina a jornada reduïda, informa Efe.

A més, la gran coalició va acordar a més en una negociació maratoniana una injecció de 12.400 milions d'euros en inversions públiques fins a 2024, per tal d'estimular l'economia en conjunt, recull 'El País'. Aniran destinades a infraestructures, habitatges socials, i a accelerar la digitalització del país.

Entre les mesures acordades, destaca que l'Oficina Federal d'Ocupació assumirà així un 60% del sou net que deixin de percebre els empleats de les empreses que hagin de recórrer a la reducció de la jornada laboral a conseqüència del coronavirus. Amb això es pretén evitar que es produeixin acomiadaments massius o reduccions de plantilla. El règim de jornada reduïda es podrà implantar quan afecti un 10% del total de treballadors.

Per part seva, el ministre de Sanitat alemany, Jens Spahn, ha anunciat una nova recomanació, instant a evitar qualsevol acte al qual assisteixin més d'un miler de persones, per tal de reduir el risc de contagi.

Spahn ha explicat que aquesta mesura podria ser massa laxa. "En vista del desenvolupament i la dinàmica dels últims dies, això podria canviar ràpidament", ha afirmat Spahn en declaracions a l'agència de notícies DPA des de Berlín. L'Institut Robert Koch, encarregat del seguiment del coronavirus a Alemanya, ha confirmat fins al diumenge 847 casos, 50 més que el dissabte.

Noticias relacionadas

contador