• Els comptes seran aprovats pel Govern en un Consell de Ministres extraordinari
  • Els nacionalistes bascos del PNB es neguen a donar el seu suport fins que no es resolgui la situació a Catalunya
albert_rivera_en_rueda_de_prensa

Albert Rivera, líder de Ciutadans, ha confirmat aquest dilluns que el seu partit donarà suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE) que el Govern té previst aprovar aquest dimarts.

Rivera ha confirmat aquest suport després del pas de la senadora del PP imputada per corrupció, Pilar Barreiro, al Grup Mixt, una de les condicions imposades per la formació per donar suport als PGE. Barreiro va anunciar la seva marxa al Grup Mixt divendres passat, cosa que ha afavorit un acord 'exprés' amb Ciutadans durant el cap de setmana.

El Govern aprovarà aquest dimarts la remissió a les Corts del projecte de Llei de pressupostos generals de l'Estat (PGE) per a l'exercici 2018, encara que no compta amb els suports necessaris perquè siguin aprovats al Parlament, malgrat el suport de Ciutadans.

Els nacionalistes bascos del PNB es neguen a donar el seu suport fins que no es resolgui la situació a Catalunya, que ha donat una volta de rosca més amb la detenció de Carlos Puigdemont a Alemanya.

Els PGE inclouen una rebaixa de l'IRPF per a les rendes més baixes, una pujada de les pensions mínimes i de viudetat, una millora de les condicions laborals i salarials dels funcionaris, la baixada de l'IVA del cinema del 21% al 10% i un augment de la partida per a beques d'estudi.

Els comptes seran aprovades en un Consell de Ministres extraordinari, després d'haver anat endarrerint la seva aprovació des del mes de setembre per la falta de suports davant la minoria en què es troba l'Executiu a la cambra baixa i per la crisi política a Catalunya.

Després de la seva aprovació, el Govern presentarà el llibre groc dels nous comptes públics al Congrés el dimarts següent, 3 d'abril, amb la qual cosa es donarà inici a la seva tramitació parlamentària que es prolongarà al voltant de tres mesos.

Durant el mes d'abril es produiran les compareixences dels alts càrrecs al Congrés i el debat de totalitat, prèvia presentació de les esmenes a la totalitat i l'articulat, i previsiblement al maig es produirà la seva aprovació al Congrés, per arribar al juny al Senat i continuar la seva tramitació fins a la seva aprovació definitiva a mitjans d'aquest mes.

Noticias relacionadas

contador