les banques d investissement relevent leurs perspectives sur les taux de la bce

Un gran nombre dels membres del consell de govern del Banc Central Europeu (BCE) creuen que l'alt nivell actual d'inflació i la seva persistència requerien mesures addicionals immediates cap a la normalització de la política monetària, segons es reflecteix a les actes de l'organisme publicades aquest dijous de la reunió del 10 de març passat.

Els encarregats de formular polítiques del BCE semblaven disposats a revertir l'estímul i van argumentar que les condicions per elevar els tipus d'interès s'havien complert o estaven a punt de complir-se.

A més, els responsables polítics van acordar a la reunió posar fi a les compres de bons en algun moment del tercer trimestre, però no es van comprometre a revertir l'estímul, fins i tot quan la inflació va continuar augmentant a causa dels preus alts de l'energia i els aliments.

Tot i això, és probable que el pensament hagi variat des de la reunió, ja que la inflació continua superant les expectatives, arribant a un rècord de 7,5% al mes passat. I és probable que la guerra a Ucraïna compliqui les discussions.

La propera reunió de BCE tindrà lloc el proper 14 d'abril. L'organisme va deixar sense canvis la seva política monetària el 10 de març, però va anunciar la intenció de posar fi a les compres de bons al tercer trimestre, accelerant així la retirada del suport excepcional a l'economia davant l'escalada de preus a la zona de l'euro.

contador