• El 68% dels ciutadans espanyols és més feliç quan gestiona els seus diners en parella
ahorrar-en-seguros

Vuit de cada deu persones asseguren que estalviar els fa sentir millor que fer exercici, portar una dieta equilibrada o tenir una feina agradable. Aquesta és una de les principals conclusions que posa en relleu l'estudi de Finanbest amb motiu del Dia Mundial de la Felicitat.

El 38% de les persones que té algun tipus d'estalvi afirma sentir-se feliç, 9 punts per sobre dels que no disposen de diners extra, segons una enquesta del banc americà Ally Bank. A més, segons aquest informe, com més diners estalviem, més feliços som, de manera que com més es multipliqui aquest estalvi, major satisfacció s'aconseguirà. De fet, de les persones que posseeixen 80.000 euros o més, el 57% assegura ser extremadament feliç, afirmació que també realitzen el 42% d'aquells que disposen d'entre 16.000 i 80.000 euros i el 34% dels que tenen menys de 16.000 euros.

Si se centren en quins sentiments provoca l'estalvi, el 90% afirma que l'ajuden a "fer front als desafiaments" i que li "aporten tranquil·litat". Un 87% assegura que li provoca una sensació d'orgull, mentre que a un 82% els permet ser independents. Per si això fos poc, sorprenentment el 84% de les persones enquestades creu que tenir diners al banc contribueix a una sensació general de benestar, més que menjar aliments saludables, tenir una feina agradable o fer exercici regularment.

Aquesta sensació de benestar també s'observa en analitzar les relacions personals. Gairebé tres de cada quatre parelles que comparteixen la gestió de les seves finances personals se senten més properes que les que no ho fan. I és que només el 23% de les parelles feliços no comparteix la gestió de les seves despeses i ingressos, segons les dades extretes de la ING International Survey, realitzada a més de 15.000 persones de tot Europa.

La situació és especialment cridanera en el cas espanyol. El 68% dels ciutadans espanyols és més feliç quan gestiona els seus diners en parella, el segon percentatge més alt de tot Europa i en el qual només som superats per Romania.

L'origen dels diners gestionats també influeix en la nostra felicitat. Segons l'últim estudi publicat per Harvard Business School, les persones que generen diners per mitjà del treball són molt més feliços que aquelles que ho aconsegueixen mitjançant una herència.

Noticias relacionadas

contador