des pieces de bitcoin 20230829105630

El bitcoin estén aquest dilluns els seus guanys de la setmana passada, supera els 30.000 dòlars i frega els 31.000 (30.905 dòlars). Això, mentre creix la confiança que aviat s'aprovarà un ETF de bitcoin al mercat al comptat i mentre els inversors segueixen optant per la criptodivisa com a actiu 'segur' davant una Reserva Federal (Fed) que continua ferma en el seu pla de tipus alts durant més temps. Us recordem que la propera reunió de la Fed serà l'1 de novembre.

L'ethereum, per part seva, s'aferma per sobre dels 1.600 dòlars i frega els 1.700 (1.694 dòlars).

Els guanys es produeixen mentre els inversors segueixen nerviosos davant els plans de la Fed, cosa que està penalitzant la renda variable, juntament amb la tensió geopolítica a l'Orient Mitjà. A més, l'actiu criptogràfic es beneficia d'un catalitzador clau que els inversors han estat observant durant tot l'any: l'aprovació del que seria el primer ETF de bitcoin al mercat al comptat als Estats Units. A principis de la setmana passada, JP Morgan va dir que és probable que la Comissió de Valors i Borsa aprovi un ETF durant els propers mesos. Mike Novogratz, l'empresa del qual Galaxy Digital té una sol·licitud d'ETF davant la SEC en associació amb Invesco, va declarar a CNBC que creu que podria passar abans que s'acabi l'any.

"Sembla evident que el bitcoin manté el seu atractiu com a actiu per a molts inversors i continua sent tractat com una inversió generalment més arriscada que es beneficia d'un interès institucional més generalitzat, alhora que manté la seva fortalesa com a inversió una mica alternativa en temps d'incertesa. Si es trenca el nivell dels 30.000 dòlars, podríem assistir a un canvi generalitzat en el sentiment del mercat de criptomonedes, ja que les altcoins tendeixen a seguir el rendiment del bitcoin, sobretot quan s'estabilitza després d'un moviment a l'alça", escrivia a finals de la setmana passada Walid Koudmani, analista en cap de mercat d'XTB.

"Els mercats semblen estar comptant amb el llançament dels fons de bitcoin al mercat al comptat per posar fi a l'hivern de gairebé dos anys de les criptomonedes. Però no crec que el llançament d'aquests fons pugui aconseguir-ho en realitat, almenys a llarg termini. La realitat no és tan simple, i el problema no és unilateral. Fins i tot amb el llançament d'aquests fons, això de cap manera significarà enviar al bitcoin a nivells relativament imaginaris immediatament i de manera sostenible", escriu per la seva banda Samer Hasn, analista de mercat i part de l'equip de recerca d'XS.com.

contador