dolarrey1
0,9280€
  • 0,0012€
  • 0,13%

El suport del Senat dels EUA al paquet d'estímuls d'1,9 bilions, del president Joe Biden, ha impulsat el dòlar que ha estirat els seus guanys de la setmana passada fins a una nova fita per sota dels 1,19 dòlars contra l'euro, màxims de més de tres mesos, que també ho són de 2021, als 1,1880 dòlars. La notícia ha provocat una altra onada de vendes al mercat de bons, mentre que les monedes dels principals exportadors de matèries primeres van retrocedir a mesura que la gana pel risc perdia impuls.

L'índex del dòlar es va situar als 92,073 enfront d'una cistella de sis divises principals, un 0,17% més i a prop del seu màxim de tres mesos de 92,201 establert divendres. A més, el 'bitllet verd' es va mantenir a prop d'un màxim d'un mes enfront de la lliura esterlina, que va cotitzar als 1,3819 dòlars. Davant el ien, de baix rendiment, el bitllet verd es va mantenir estable als 108,39 iens, després d'haver assolit divendres un màxim de nou mesos als 108,645.

El Senat va aprovar un pla d'ajuda COVID-19 per valor d'1,9 bilions de dòlars, un dia després que un sorprenent informe sobre l'ocupació als Estats Units enviés el bitllet verd al seu nivell més alt des de novembre de 2020.

"El dòlar està en demanda, ja que els Estats Units és l'economia amb major pes dels serveis a nivell mundial, i una vegada que la narrativa de la reobertura entri en ple apogeu, això proporcionarà la cirereta del pastís", ha dit Stephen Innes, estrateg en cap de mercats globals d'Axi.

Tot i que els inversors han augmentat les seves apostes per una recuperació econòmica més ràpida aquest any, la preocupació per l'augment de la inflació ha fet pujar els rendiments dels bons, tot i les garanties dels bancs centrals, incloent-hi la Reserva Federal dels EUA, que la política monetària seguirà sent flexible.

Els especuladors van reduir les seves posicions curtes netes en dòlars durant l'última setmana a 27.800 milions de dòlars, cosa que suposa la menor posició curta des del 15 de desembre i suggereix que els baixistes estan renunciant a apostar contra el bitllet verd.

contador