agencia tributaria hacienda renta portada

El coronavirus també ha deixat la seva particular petjada en el costumisme espanyol. Els contribuents han presentat 1,9 milions de declaracions de la Renda durant els tres primers dies, un 40% més que en el mateix període de l'any anterior. La injecció de liquiditat immediata que suposa ha empès als espanyols a adaptar-se i presentar-la al més aviat possible, al contrari que en anys anteriors.

De totes les declaracions presentades, s'estima que el 70% sortirà a retornar. Per tant, els espanyols veuen en la Renda una via ràpida i senzilla d'obtenir diners per afrontar el confinament prolongat a què es troben sotmesos.

El Ministeri d'Hisenda va començar a retornar els diners de les declaracions a partir de divendres passat. Precisament, des de la institució es va considerar "especialment important" mantenir els terminis de la campanya en les circumstàncies actuals derivades de la pandèmia, perquè com més aviat millor els contribuents poguessin començar a rebre les seves devolucions, des de l'endemà passat mateix de l'inici de la campanya.

Només fins a les 19 hores del divendres, ja s'havien presentat un total de 1,88 milions de declaracions de la Campanya de la Renda 2019. D'aquest total, més de 149.000 declaracions van ser presentades a través de l''app' de l'Agència Tributària, un 48% més que l'any passat, segons les últimes dades facilitades per l'Agència Tributària.

HISENDA JA HA PAGAT UN 59% MÉS

El Ministeri d'Hisenda va iniciar aquest divendres les devolucions dels diners de les declaracions amb resultat positiu de la Campanya, i al migdia ja havia retornat l'import de 128.900 declaracions, un 59% més que en el mateix període de l'any passat, per una suma total de 71,6 milions d'euros, un 69% més.

L'Agència Tributària estima unes 21,03 milions de declaracions durant la campanya d'enguany, que suposa un augment del 1,6% (335.000 més), de les quals 14,56 milions donaran dret a devolució, un 0,5% més, per un import de 10.686 milions d'euros, un 1,5% menys, mentre que 5,51 milions sortiran amb resultat a ingressar, un 3,1% més, per import de 12.798 milions, un 6,7% més.

Noticias relacionadas

contador