ep exterior de una oficina de la agencia tributaria el dia en el que arranca la campana de la renta
Ricardo Rubio - Europa Press

Els contribuents podran sol·licitar a partir d'aquest dimarts 4 de maig el Pla 'Le Llamamos' de l'Agència Tributària, perquè l'organisme els truqui i puguin confeccionar les seves declaracions de la renda 2020, per la qual cosa s'ha reforçat l'atenció telefònica. Les primeres trucades es realitzaran des del dijous 6 de maig i el servei es prestarà fins a l'últim dia de la campanya, el 30 de juny.

D'aquesta manera, a més de la presentació per Internet a través de la pàgina de l'agència (www.agenciatributaria.es) i de l'aplicació mòbil, els contribuents menys habituats a les noves tecnologies que requereixin assistència personalitzada tornaran a tenir aquest any al pla 'Le Llamamos' una alternativa també a l'assistència presencial a oficines.

I és que, tal com va succeir l'any passat, durant aquesta campanya l'Agència Tributària ha reforçat la seva capacitat d'atenció via telefònica a causa de la pandèmia del coronavirus. Segons les dades facilitades per aquest organisme, durant la Campanya de la Renda de 2019 un total de 1.155.000 declaracions es van presentar a través del Pla 'Le Llamamos', tot i que en total es van atendre per part de l'Agència Tributària 4.329.000 trucades telefòniques.

COM SOL·LICITAR

Una vegada que el contribuent demana cita -es recomana la sol·licitud per Internet o mitjançant servei automàtic 901 12 12 24- i triï horari de matí o de tarda, el sistema li proposarà un dia i una hora quan rebrà la trucada del funcionari de l'Agència Tributària.

Les trucades s'efectuaran entre les 9:00 i les 20:30 hores de dilluns a divendres, i l'organisme identificarà durant la trucada el contribuent, i si escau el cònjuge, amb els seus respectius NIF i números de referència. S'enviarà un recordatori dos dies abans de la cita mitjançant SMS.

Per agilitzar el servei, l'Agència Tributària aconsella al contribuent que tingui disponible la informació i documentació necessària per realitzar la declaració quan rebi la trucada.

Per la seva banda, l'atenció presencial a oficines s'inicia el 2 de juny (sis dies abans que l'any passat), amb sol·licitud de cita a partir del 27 de maig. L'atenció personalitzada, per telèfon i en oficines seguirà comptant amb el suport de CA i ajuntaments.

contador