herencia-y-donacion

El Govern ha elevat els percentatges de deducció prevists en la declaració de la renda per a les donacions efectuades pels contribuents, ampliant-los en cinc punts percentuals. Segons es recull al Boletín Oficial del Estado (BOE), es podrà deduir fins a un 80% les aportacions realitzades des de l'1 de gener d'enguany.

En concret, s'amplia fins a aquest 80% la deducció corresponent al conjunt de donatius, donacions i aportacions per als primers 150 euros, quan fins ara era del 75%. Per a les donacions superiors a aquesta quantitat, la deducció passa del 30% d'abans al 35% d'ara.

A més, si és el tercer any que es realitzen donatius, donacions o aportacions amb dret a deducció en favor d'una mateixa entitat per import igual o superior, en cadascun d'ells, al de l'exercici anterior, el percentatge de deducció aplicable a una serà el 40% si s'excedeix dels 150 euros.

Aquests beneficis fiscals estan enfocats per a les donacions i el mecenatge d'ONG, fundacions, entitats o associacions públiques, federacions esportives, universitats, instituts culturals o organismes públics de recerca.

DONACIONS PER LA COVID-19

Tots els donatius que els contribuents hagin realitzat per fer front a les despeses derivades del coronavirus, tant en metàl·lic com en espècie, són deduïbles a les seves declaracions fiscals. Això sí, caldrà esperar a la declaració de la renda del pròxim exercici, que es corresponen amb l'activitat d'enguany.

Per acreditar la justificació d'aquests donatius, donacions i aportacions deduïbles, s'expedirà una certificació per part de l'Administració de l'Estat, incloent-hi dades com el número d'identificació fiscal i personal del donant i de l'entitat donatària o l'esment exprés del caràcter irrevocable de la donació. En aquest sentit, Hisenda recorda que presentarà al gener de 2021 el model 182 de declaració informativa anual relativa a donatius, donacions i aportacions rebudes, en relació amb els donatius percebuts durant 2020.

Per a la resta de donacions, serà l'entitat a la qual hagi anat destinada la que s'encarregarà de subministrar al contribuent el document acreditatiu corresponent.

Noticias relacionadas

contador