ep un panel del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 10 de octubre de 2022 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press

Vendes moderades per a l'IBEX 35 (-0,38%; 7.968 punts) i la resta de borses mundials mentre enfronten a l'esperadíssima decisió de la Reserva Federal (Fed) nord-americana. El consens espera una alça de tipus de 75 punts bàsics, però sobretot interessa saber què pensa fer el FOMC (Comitè Federal de Mercat Obert) a les properes reunions.

  • 11.327,70
  • 0,25%

S'especula amb la possibilitat que Jerome Powell, president de la Fed, obri la porta a un ritme menor de pujades de tipus, cosa que ha contribuït a animar les borses durant els últims temps. Caldrà veure si això es confirma finalment o si Powell torna a ser implacable, com va passar a Jackson Hole, i la bombolla provocada per l'esperat pivot s'acaba punxant.

De moment, els inversors es mantenen prudents després de les caigudes d'ahir a Wall Street i que a l'Àsia s'hagin vist moviments mixts aquesta jornada. Cal destacar el comportament de Sony, que s'ha disparat un 9% després d'augmentar les previsions de beneficis per a tot l'any. La companyia va produir més de 6,5 milions d'unitats de la PlayStation 5 durant el segon trimestre abans de la temporada de compres de final d'any. Això indica que els problemes de subministrament que han obstaculitzat el negoci dels jocs estarien disminuint.

Dins del selectiu espanyol, han destacat les compres en Cellnex, Telefónica i Acciona Energía, mentre que al costat contrari de la balança sobresurten les pèrdues en Grifols, Amadeus, Acerinox i Solaria, que s'ha deixat un 5,14% durant la sessió.

UNA ALTRA VEGADA COREA DEL NORD...

Des del punt de vista geoestratègic, avui es parla que Corea del Nord ha tornat a llançar diversos míssils, en aquest cas més de 10 de diversos tipus, dels quals un ha caigut a poc més de 50 quilòmetres de la costa oriental de Corea del Sud.

Seül ha detectat en principi que tres míssils balístics de curt abast van ser disparats al voltant de les 8.51 (23.51 GMT de dimarts) cap al mar del Japó, un dels quals ha caigut a 57 quilòmetres a l'est de la ciutat costanera de Soktxo (160 km al nord-est de Seül), en el que ha suposat la primera vegada que un projectil de Pionyang cau en aigües del sud.

En altres notícies polítiques rellevants d'aquest dimecres, cal destacar que Netanyahu ha guanyat les eleccions a Israel, mentre que els socialdemòcrates han fet el mateix a Dinamarca. Així mateix, són rellevants les paraules lacòniques de Bolsonaro al Brasil, que s'ha pronunciat per fi després del triomf de Lula da Silva. Ha afirmat simplement que "complirà la Constitució", cosa que fa témer que no accepti el resultat electoral i la transició política pugui complicar-se.

...I UNA ALTRA VEGADA ELON MUSK

Aquest dimecres Elon Musk torna a estar al focus amb els seus plans diversos en el marc de la compra de Twitter. El magnat ha anunciat a les seves xarxes socials que el sistema de verificat de Twitter passarà a ser de pagament i tot aquell que vulgui comptar amb el conegut 'tic' blau al seu perfil podrà fer-ho mitjançant un pagament de 8 dòlars al mes.

“L'actual sistema de senyors i pagesos de Twitter per saber qui té o no té una marca blava és una merda. Poder per al poble! Blau per 8 dòlars al mes”, ha proclamat Musk al perfil de Twitter en el que ha estat l'inici d'un fil per glossar els beneficis d'aquesta proposta.

PMI MANUFACTURES, VENDES, MAERSK...

Al costat de la decisió de tipus de la Fed (la cita, sens dubte, més important d'aquest dimecres i dels darrers dies), avui l'agenda inclou altres esdeveniments rellevants. Així, s'han publicat els PMI manufacturers d'octubre a Europa. Així mateix, avui s'ha conegut l'informe d'ocupació de la consultora ADP als Estats Units. Segons aquestes dades, el sector privat va generar 239.000 nous llocs de treball a l'octubre respecte dels 192.000 de setembre.

A l'àmbit empresarial, se segueixen anunciant resultats (atents avui a les males notícies de Vestas i Maersk), mentre que Santander i Inditex reparteixen dividends.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 0,9858 dòlars (-0,16%). El petroli registra sensibles pujades. El Brent se situa als 96,38 dòlars i el WTI, en 90,19 dòlars.

L'or, pràcticament pla (1.649 dòlars), i la plata cedeix un 0,44% (19,58 dòlars).

El bitcoin baixa un 0,15% (20.421 dòlars) i l'ethereum, un 1,37% (1.557 dòlars).

La rendibilitat del bo americà a 10 anys se situa al 4,038%.

Noticias relacionadas

contador