ep un reloj colocado en la bolsa de madrid espana a 11 de septiembre de 2020 el ibex 35 descendia un
Ricardo Rubio - Europa Press

L'Ibex (+0,48%) ha tancat pel verd gràcies a les pujades de les siderúrgiques, Inditex i el Santander. PharmaMar és la protagonista indiscutible. Ha pujat un 3,07% impulsada pels avanços en el seu assaig amb Aplidin contra el coronavirus. Les pujades d'aquest divendres no han estat suficients per salvar la setmana: en els últims 5 dies, l'Ibex ha retrocedit un 1,46% i ha perdut els 6.900 punts. La resta de places del Vell Continent ho han fet una mica millor que el selectiu espanyol, amb alces entre l'1% i el 2%. Les revaloracions es mantenen malgrat l'últim envit del primer ministre britànic, Boris Johnson.

  • 11.074,60
  • -0,33%

Johnson ha descartat continuar negociant amb la Unió Europea (UE) un tractat comercial que reguli les relacions entre els Vint-i-set i el Regne Unit a partir de l'1 de gener. El 'premier' ha complert amb la seva amenaça de donar per finalitzades les converses si la cimera del 15 i 16 d'octubre de líders europeus no reeixia en dissenyar un marc per a totes dues parts.

Ara, Londres es prepara perquè les relacions comercials amb el bloc comunitari s'assemblin més a les que manté amb Austràlia, basades en "les lleis internacionals del lliure comerç". "Les empreses i els transportistes han de preparar-se per a això", ha advertit el 'premier' i ha enviat un missatge d'ànim: "El Regne Unit pot prosperar poderosament sense un acord".

"Aquest desenllaç era una possibilitat esperable, un moviment de Johnson perquè s'obrin fissures entre els estats membres (Alemanya i França en particular) i que la UE finalment cedís i s'adaptés al Regne Unit", adverteix Neil Wilson, analista de Markets.com. L'expert qualifica el gest de "maniobra política" per a la població, "mentre les converses estan en curs".

Quant als tractaments contra la Covid, després d'una setmana de males notícies, aquest dijous s'ha sabut que el Remdesivir té "poc o cap efecte" en la supervivència de pacients amb la malaltia, segons un assaig de l'OMS. A Espanya, PharmaMar lidera l'Ibex després d'anunciar que el seu assaig amb Aplidin contra la Covid ha donat resultats positius.

A més d'això, aquest divendres els inversors estan pendents del calendari macro, amb la publicació de l'IPC de setembre a la zona euro i de les vendes minoristes de setembre als EUA, que han augmentat més de l'esperat al setembre, un 1,9%. "La dada clau d'avui són les vendes minoristes dels EUA. Atès que les infeccions per Covid-19 han començat a augmentar de nou i que els aturats han experimentat un important xoc d'ingressos negatius amb l'expiració dels beneficis de desocupació temporalment més alts, és interessant veure si la recuperació ha continuat", assenyalen els experts de Danske Bank.

Quant a l'aspecte tècnic de l'Ibex després de les caigudes de la passada jornada, cal subratllar que els descensos el van portar a cobrir el gap alcista del dia 5 d'aquest mes. "És important que per aquests preus tornin a aparèixer les compres, si bé cal tenir molt present que es va deixar un buit baixista aquest dijous i que no tornarem a apreciar un senyal de fortalesa mentre que es mantingui cotitzant per sota de la resistència dels 7.024 punts", explica César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

Noticias relacionadas

contador