ep archivo   vista de varios paneles del ibex 35 en el palacio de la bolsa de madrid espana
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 (+0,17%; 9.378 punts) és una de les poques europees que han tancat la sessió en terreny positiu després d'una jornada de tranquil·litat i guanys moderats a l'arrencada de la setmana al mercat. Dins del selectiu espanyol, destaquen les alces en Acerinox, IAG, Fluidra... i les caigudes en Santander, BBVA i Mapfre.

  • 11.105,50
  • 0,50%

L'atenció estarà centrada, al llarg de les properes jornades, en els resultats empresarials. Dijous, Bankinter inaugura la temporada de comptes del primer trimestre a Espanya, i divendres es coneixeran els de Línia Directa.

Dimarts publiquen les seves xifres Goldman Sachs, Bank of American, BNY Mellon i Netflix als Estats Units. Dimecres es coneixeran els comptes de Tesla i dijous, els de Morgan Stanley.

Aquest dilluns s'està parlant de les últimes declaracions de Janet Yellen, que ha dit que és probable que els bancs es mostrin més cautelosos i endureixin encara més el crèdit després de les recents fallides bancàries, cosa que possiblement anul·li la necessitat de noves pujades de tipus de interès de la Reserva Federal (Fed).

La secretària del Tresor dels EUA va dir en una entrevista a CNN que les mesures polítiques adoptades per frenar la crisi al mes passat han provocat l'estabilització de les sortides de dipòsits i que “les coses s'han calmat”.

I, parlant de bancs, Barclays retallarà aquesta setmana més de 100 llocs a la seva divisió de banca d'inversió, segons informa Sky News, a la segona ronda d'acomiadaments en menys de sis mesos. Els llocs de treball que s'eliminen no es limiten a un sol país o funció dins del negoci. Al novembre, el banc va començar a retallar aproximadament 200 persones al seu grup de banca d'inversió.

Amb tot això cal destacar la reunió del G7 de tres dies dels ministres d'Exteriors que se celebra a la ciutat nipona de Karuizawa i que tindrà Rússia i la Xina al focus. La trobada es produeix entre mesures reforçades de seguretat després de l'atemptat fallit contra el primer ministre nipó, Fumio Kishida, aquest cap de setmana. L'incident de dissabte es va produir només nou mesos després que l'exprimer ministre, Shinzo Abe, fos assassinat mentre pronunciava un discurs de campanya a Nara.

A Espanya, Funcas ha donat a conèixer l'actualització de les previsions macroeconòmiques per a aquest any. L'organisme ha decidit elevar el pronòstic de creixement del Producte Interior Brut (PIB) d'Espanya per a aquest 2023 des de l'1% anterior a l'1,5% actual, encara que també ha retallat la seva estimació sobre l'economia per al 2024. I és que ara creu que creixerà menys del previst, de manera que l'ha reduïda des de l'1,8% a l'1,4%.

Amb tot, l'IBEX continua amb la seva escalada alcista cap als màxims del buit baixista que va deixar el 10 de març passat.

Aquest nivell es troba als 9.423 punts, preus molt propers als màxims anuals que va dibuixar als 9.527 punts. "El més normal per aquests preus és que puguem veure una parada al camí. El primer nivell de suport el podríem situar als 9.135 punts. Si ho perd, és molt probable que acabi cobrint, aquesta vegada, el buit alcista que va deixar el dia 30 de març als 9.070 punts", indiquen els analistes de Bolsamanía.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0911 dòlars (-0,80%). El petroli cedeix un 1,5%. El Brent se situa als 84,96 dòlars i el WTI, als 81,14 dòlars.

L'or cedeix moderadament (-0,6%, 2.003 dòlars), mentre que la plata cau una mica més (1,4%, 25,08 dòlars).

El bitcoin continua enganxat als 30.000 dòlars i l'ethereum resisteix per sobre dels 2.000 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,585%.

Noticias relacionadas

contador