pharmamar sede nueva

PharmaMar ha anunciat aquest dilluns els quatre nous abstracts de diversos estudis clínics dels seus compostos Zepzelca (lurbinectedina), ecubectedina (PM14) i PM534 que presentarà al Congrés Anual de l'Associació Americana per a la Investigació del Càncer (AACR, American Association for Cancer Research), que se celebra a Orlando, Florida (Estats Units) del 14 al 19 d'abril.

  • 36,34€
  • 1,40%

Entre els estudis que s'hi presentaran, destaca l'abstract titulat Lurbinectedin shows potent activity in all four molecular subtypes d'small cell lung cancer (SCLC) i POU2F3 i SFLN11 are biomarkers for better response, en què s'exposen els resultats d'activitat de lurbinectedina obtinguts en un panell de tumors que expressen els quatre factors de transcripció (ASCL1, NEUROD1, YAP1, POU2F3) que permeten la classificació molecular del càncer de pulmó microcític. A més, en estudis in vitro, in vivo i en biòpsies obtingudes de pacients, s'identifica un possible biomarcador predictiu de resposta a lurbinectedina, SLFN11.

Durant el congrés es presentaran dos abstracts del nou compost antitumoral d'origen marí de PharmaMar, PM534, que s'obté mitjançant síntesi química i que actualment es troba a la fase I de desenvolupament clínic. Al primer dels abstracts, titulat PM534 is a novel microtubule-destabilizing agent with high affinity and potent antineoplastic properties, es demostra mitjançant cristal·lografia de raigs X que PM534 s'uneix a la seva diana, la tubulina, cosa que provoca un "potent "efecte antitumoral in vitro i in vivo", ha indicat la companyia. Aquesta investigació s'ha fet en col·laboració amb investigadors del CSIC. Al segon, titulat The novel antitubulin agent PM534 exhibits potent antitumoral and antiangiogènic properties in vivo and in vitro, es mostra que, com a resultat de la seva alta afinitat, la tubulina actua desestabilitzant la xarxa microtubular a la cèl·lula tumoral, cosa que produeix una potent activitat antitumoral in vitro i in vivo. A més, PM534 és un potent inhibidor de l'angiogènesi, cosa que evita la formació dels vasos sanguinis necessaris per al creixement tumoral, ha subratllat PharmaMar.

Finalment, PharmaMar presentarà l'abstract Ecubectedin is a novel transcriptional inhibitor that displays potent antitumor effects in vivo and in vitro. Aquest compost antitumoral actua inhibint la transcripció activada induint la mort de la cèl·lula tumoral per apoptosi. Aquest mecanisme d‟acció es tradueix en una activitat antitumoral molt potent en models in vitro i in vivo. Ecubectedina està actualment en assaigs de fase II de desenvolupament clínic.

Noticias relacionadas

contador