ep dos paneles del ibex 35 en el palacio de la bolsa de madrid a 11 de abril de 2023 en madrid
Eduardo Parra - Europa Press

L'IBEX 35 s'ha desmarcat de la resta de borses europees i ha tancat pràcticament pla i en vermell (-0,09%, 9.916 punts) després de les caigudes d'ahir a aquest costat de l'Atlàntic i als EUA després d'un IPC dels EUA del mes de gener decebedor. La taxa general va baixar al 3,1% (quan l'estimació era del 2,9%) i la subjacent es va mantenir sense canvis al 3,9% (quan el consens anticipava una moderació al 3,7%).

  • 11.353,50
  • 0,23%

Aquesta dada redueix les expectatives dels operadors que la Reserva Federal (Fed) rebaixi els tipus a la primera meitat d'aquest any. L'inversor nord-americà Jeffrey Gundlach ha dit a CNBC que el mercat ha "sobrevalorat tremendament" la quantitat de retallades de taxes d'aquest any, i ha assenyalat que la primera reducció "probablement serà al juny, si és que n'hi ha alguna".

Després d'aquesta referència, la més esperada i rellevant de la setmana, l'atenció dels inversors està avui a la inflació del Regne Unit del gener, que es manté estable al 4% (millor del que s'esperava), i al PIB de la zona de l'euro del quart trimestre (s'estanca, però evita una recessió i creix un 0,5% el 2023).

L'agenda d'aquest dimecres també ha inclòs compareixences de banquers centrals rellevants, com el vicepresident del BCE, Luis de Guindos, del membre de la Fed Austan D. Goolsbee, o del governador del Banc d'Anglaterra, Andrew Bailey.

MAPFRE, AMAZON, SONY...

A nivell empresarial, Mapfre ha estat el pitjor valor de l'IBEX avui després dels seus resultats. El benefici va augmentar un 7,7% el 2023, però hauria crescut un 19,4% sense el deteriorament del fons de comerç dels EUA. La companyia ha comunicat el repartiment d'un dividend complementari de 9 cèntims.

Al costat contrari de l'IBEX, els millors títols ara han estat Grifols, Fluidra, Rovi i Cellnex.

Fora del nostre país es parla d'Amazon, ja que, menys de dues setmanes després de revelar un pla per vendre fins a 50 milions d'accions de la companyia, Jeff Bezos se n'ha desfet de gairebé la meitat en els últims quatre dies, amb un valor de més de 4.000 milions de dòlars. Diu Bloomberg que l'explicació per què està venent ara podria tenir a veure amb la idea d'estalviar impostos.

Avui ha publicat resultats Sony, amb rècord de beneficis trimestrals a l'important trimestre de desembre, que inclou la temporada de vacances, gràcies a l'impuls del negoci de jocs PlayStation i la unitat de serveis financers. Els ingressos van arribar als 3,75 bilions de iens japonesos (24.900 milions de dòlars) enfront dels 3,58 esperats. El benefici operatiu va ser de 463.300 milions de iens enfront dels 428.400 milions de iens esperats.

Aquest dimecres anuncia resultats Cisco, entre d'altres companyies.

L'IPC ENFORTEIX EL DÒLAR: EL IEN ES DEBILITA FINS ALS 150 PER DÒLAR

La possibilitat que la Fed trigui més a baixar els tipus està impulsant el dòlar enfront d'altres divises. En concret, el ien japonès s'ha debilitat fins a 150 iens per dòlar per primer cop des del novembre de l'any passat.

Aquesta caiguda ha provocat una sèrie d'advertiments per part dels funcionaris de divises més importants de Tòquio. El principal diplomàtic de divises del Japó, Masato Kanda, ha dit que "els moviments recents al mercat de divises han estat ràpids" respecte al ien, i les autoritats estan observant això "amb un alt sentit d'urgència", segons Reuters.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0726 dòlars (+0,16%). El petroli cau moderadament, amb el Brent als 82,41 dòlars i el West Texas als 77,45 dòlars.

L'or perd un 0,10% (2.005 dòlars) i la plata suma un 1,47% (22,48 dòlars).

El bitcoin escala fins als 51.700 dòlars i l'ethereum, fins als 2.747 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau fins al 4,273%.

Noticias relacionadas

contador