ep archivo   interior del palacio de la bolsa donde el ibex 35 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 només ha pujat un 0,05%, fins als 9.074,90 punts, després de publicar-se una bona dada ZEW a Alemanya. La confiança dels inversors germànics per al 2022 va augmentar inesperadament al novembre, a causa de les expectatives que les pressions sobre els preus s'alleujaran a principis de l'any que ve. Tot i que, a curt termini, la seva valoració s'ha situat per sota del que estava previst, en ple repunt de la pandèmia en territori teutó.

  • 10.854,40
  • -2,22%

Dins del selectiu espanyol, han destacat les alces en Amadeus (que ha rebut durant els darrers dies diverses millores de valoració), seguit per Telefónica, Meliá i Inditex.

Al costat negatiu, ArcelorMittal, IAG, Ferrovial i Santander han estat els valors més baixistes, durant una jornada festiva a Madrid i durant el qual el volum de negociació ha estat més baix del que és habitual.

LAGARDE I LA QUALITAT DELS ACTIUS DE LA BANCA

Christine Lagarde, presidenta del Banc Central Europeu (BCE), ha comentat que “durant aquesta etapa, és massa aviat per predir la trajectòria de la qualitat dels actius” dels bancs. En aquest sentit, ha afegit que “els indicadors avançats ja estan mostrant signes de deteriorament”.

Tot i això, ha afegit, durant la seva intervenció al Fòrum del BCE sobre supervisió bancària, que "l'impacte final sobre els préstecs en mora només es produirà amb un retard de diversos anys i dependrà fonamentalment de la solidesa de la recuperació. Els bancs deuen comptar amb controls de risc sòlids per estar alertes a aquests riscos i abordar-los des del principi”.

A Wall Street, els inversors recullen beneficis després dels darrers màxims històrics i l'espera de la dada d'inflació als Estats Units de demà. Aquest dimarts, s'ha publicat el darrer índex de preus al productor, que s'ha mantingut al 8,6% interanual a l'octubre.

A Àsia, per part seva, s'ha viscut una sessió amb signe mixt. Hi continua sent notícia la promotora Evergrande, que ha recaptat al voltant dels 145 milions de dòlars durant els últims dies venent una part de les seves accions en una empresa de producció cinematogràfica i de mitjans de comunicació en línia, reunint així més diners en efectiu mentre s'acosten els terminis de pagament de bons.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX

"Les caigudes de la setmana passada encaixen a la perfecció dins del típic retrocés temporal a l'antiga resistència, ara suport, dels 9.000-9.050 punts", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"I el més normal és que des d'aquí tracti de posar rumb als màxims anuals (9.310) i per sobre els aproximadament 9.450 punts, que és per on passa l'antiga directriu baixista principal. Aquí és on es lliurarà, probablement, la mare de totes les batalles. Això sí, posem una condició al nostre IBEX: que respecti, en tot moment, el suport dels 9.000 punts", conclou aquest expert.

ALTRES MERCATS: NOUS MÀXIMS DEL BITCOIN I L'ETHER

El bitcoin puja ara un 1,2%, fins als 66.747 dòlars, i l'ethereum, un 0,5%, fins als 4.780 dòlars. Tots dos han marcat aquest matí nous màxims de tots els temps, superant en el primer cas els 68.000 dòlars i al segon, el nivell dels 4.800 dòlars.

L'euro es canvia a 1,1578 dòlars (-0,07%). El petroli avança a prop de l'1%, amb el Brent a 84,03 dòlars i el WTI a 82,91 dòlars.

L'or i la plata cotitzen amb lleugers descensos, als 1.826 dòlars i als 24,24 dòlars, respectivament.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,483% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys baixa amb força fins al 0,388%.

Noticias relacionadas

contador