ep paneles del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 12 de mayo de 2023 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press

L'IBEX 35 tancament aquest divendres en línia amb el que ha fet la resta de setmana: tranquil i amb un to favorable (+0,42%, 9.251 punts); el saldo setmanal del selectiu espanyol és positiu i remunta un 0,18%. Si s'observa l'evolució del selectiu al llarg de les darreres jornades, es comprova ràpidament que han estat uns dies molt calmats. L'índex va tancar divendres passat als 9.234 punts i cotitza ara pràcticament en aquests nivells. Dilluns va caure un lleu 0,35% i dimarts es va deixar un lleuger 0,11%. Dimecres i dijous amb prou feines va pujar: un 0,22% i un 0,02%, respectivament.

  • 11.265,30
  • 0,23%

Dins de l'IBEX han destacat ara les pujades en Grifols, Sacyr, Endesa i Mapfre, totes per sobre del punt percentual. En negatiu han cotitzat molt pocs títols, amb IAG liderant les retallades.

Indra, que ahir a la tarda-nit va confirmar el nomenament de José Vidente de los Mozos com a conseller delegat, i NH, que ha anunciat el cessament del president del Consell, Fernández Agras, després que aquest i dos consellers independents més anunciessin la seva dimissió aquesta setmana, amb prou feines s'han mogut.

ATENTS AL BCE

La notícia més destacada d'aquest divendres té a veure amb el que publica Bloomberg. Segons l'agència, el Banc Central Europeu (BCE) intensifica l'escrutini de les reserves de liquiditat de les entitats i podria comunicar requisits més estrictes a les empreses individuals a finals d'aquest any, segons persones amb coneixement de l'assumpte.

La revisió anual dels riscos als quals s'enfronten els bancs per part del BCE prestarà probablement més atenció a la gestió dels fons líquids, incloent-hi la possibilitat d'imposar un llistó més alt a paràmetres clau com el coeficient de cobertura de liquiditat, han señalat aquestes persones a Bloomberg. Això se suma a una interacció més gran entre els bancs i el BCE sobre el tema, han dit aquestes fonts.

SOSTRE DE DEUTE

La setmana ha estat marcada, sens dubte, per les tensions relacionades amb el sostre del deute als EUA i s'acaba amb la convicció que s'arribarà a un acord i s'evitarà l'impagament. Wall Street va pujar amb força dimecres a causa d'aquest motiu i va tornar a fer-ho bé ahir pel mateix.

El president de la Cambra de Representants, Kevin McCarthy, va avivar aquest dijous l'optimisme després que les negociacions es reduïssin als principals col·laboradors de McCarthy i del president Joe Biden. McCarthy i el líder de la majoria al Senat, Chuck Schumer, planegen votar durant els pròxims dies un acord bipartidista, informa Bloomberg.

MÀXIMS DE 33 ANYS

Àsia ha viscut una bona darrera sessió setmanal, amb el Nikkei imparable marcant màxims dels darrers 33 anys. "El Nikkei es va veure impulsat pel bon comportament dels EUA, especialment del Nasdaq 100, que va assolir un nou màxim d'un any, mentre que l'S&P500 es va quedar a les portes dels 4.200 punts", subratllen els experts de CMC Markets al seu informe diari de mercat.

Al Japó s'ha publicat l'IPC del mes d'abril. La taxa general va pujar al 3,5% en termes interanuals, mentre que la subjacent, que exclou els aliments frescos, però inclou els productes energètics, va pujar al 3,4% a l'abril respecte a l'any anterior, mantenint-se per sobre de l'objectiu del banc central i supera a l'alça del 3,1% registrada al març.

VOL CONTINUAR AMB LES PUJADES

Com us indiquem més amunt, l'IBEX està pràcticament pla a la setmana, però els experts de Bolsamanía remarquen que segueix donant mostres de voler continuar amb les pujades.

"Des que ataqués el nivell dels 9.000 punts, al començament del mes de maig, no ha fet més que guanyar posicions. Tot sembla indicar-nos que podria acabar anul·lant el buit baixista que va deixar el 25 d'abril passat. Això seria una bona notícia que ens faria pensar en una tornada al camí alcista de manera definitiva", comenten els analistes de Bolsamanía.

Per sota, el primer nivell de suport és als 9.118 punts. "No veurem un senyal de debilitat mentre es mantingui cotitzant per sobre d'aquest nivell de preus", remarquen.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0791 dòlars (+0,20%). El petroli puja un 1%. El Brent se situa als 76,69 dòlars i el WTI, als 72,78 dòlars.

L'or avança moderadament (+0,33%, 1.966 dòlars) i la plata suma un 0,6% (23,78 dòlars).

El bitcoin cotitza per sota dels 27.000 dòlars (26.820 dòlars) i l'ethereum, als 1.806 dòlars.

La rendibilitat del bo americà a 10 anys se situa al 3,65%.

Noticias relacionadas

contador