ep el ibex 35 cae 082 y pierde los 9000 puntos en la sesion de este jueves
Marta Fernández Jara - Europa Press

L'IBEX 35 ha avançat un 0,85%, fins als 8.459,10 punts, en línia amb la resta de borses europees. Això, després de les pujades que es van veure ahir al Vell Continent i també als EUA, on el Nasdaq va acabar la jornada amb una revaloració del 2,4%. A Àsia també han dominat els números verds aquesta matinada, encara que les alces han estat més moderades, mentre Wall Street segueix comprant aquest dimecres i cotitza ja molt a prop de màxims.

  • 11.052,90
  • -0,90%

Els experts de Danske Bank diuen que els comentaris optimistes de Joe Biden d'aquest dimarts dient que el senador demòcrata Joe Manchin acabarà donant llum verda al seu pla d'inversió van proporcionar l'impuls necessari a les borses a l'altra banda d'Atlàntic.

Dins de l'IBEX han destacat les pujades en PharmaMar (després de signar un acord per comercialitzar lurbinectedina a Turquia), Solaria, Meliá, Indra, Fluidra i Amadeus, que han recuperat terreny després de les últimes caigudes. Al costat contrari, Red Eléctrica i Merlin Properties han estat els únics valors baixistes al costat d'Endesa.

Avui els inversors han continuat pendents de tot allò relacionat amb l'evolució del coronavirus i la seva variant, òmicron. El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que l'Executiu tornarà a imposar l'ús de la màscara en exteriors per intentar frenar la propagació de la variant Ómicron del Covid.

A Portugal s'han avançat les mesures restrictives, ja que el país veí ha tancat bars i discoteques i ha establert el teletreball. A més, Alemanya ha limitat les reunions a 10 persones i ha tancat l'oci nocturn, mentre que Dinamarca, el país europeu amb la incidència més alta, ha establert el toc de queda a l'hostaleria.

D'altra banda, Bloomberg informa que l'FDA (Food and Drug Administration) podria autoritzar les píndoles contra la Covid de Pfizer i Merck aquest mateix dimecres. Els tractaments que consisteixen que els pacients prenguin una sèrie de pastilles a casa durant diversos dies podrien alleujar la càrrega dels hospitals, que estan al límit de la seva capacitat a moltes zones dels EUA.

L'agenda d'aquest dimecres inclou la publicació del PIB del Regne Unit (avança per sobre del consens i es dispara al 6,8%) i del PIB dels Estats Units del tercer trimestre, que ha estat revisat lleugerament a l'alça fins al 2,3%.

A més, el Fons Monetari Internacional (FMI) ha rebaixat les estimacions sobre el creixement econòmic d'Espanya. Ara, l'organisme projecta que l'activitat creixi un 4,6% el 2021 i un 5,8% el 2022. En les previsions anteriors, publicades a l'octubre, situava el PIB al 5,7% aquest any i 4% al proper. A més, veu probable que la inflació segueixi elevada a principis del 2022 a causa dels alts preus de l'energia.

D'altra banda, assenyalen alguns informes d'analistes que, a dos dies de la nit de Nadal, l'escassa negociació i liquiditat propis d'aquests dies pre-festius poden exagerar els moviments del mercat. Les fortes caigudes de dilluns (que al final es van suavitzar al tancament a Europa) i les fortes alces de dimarts així ho testifiquen.

L'IBEX POSA LA MIRA ALS 8.433

L'IBEX va tancar aquest dimarts als 8.387 punts i va anul·lar el buit baixista que es va deixar divendres passat, cosa que és "un bon senyal", indiquen els experts de Bolsamanía.

"Atents a un tancament per sobre dels 8.433 punts, ja que podríem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 8.600 punts. Si aconseguís superar aquests preus, no descartem veure un augment de les pujades fins als 8.800 punts, preus on hi ha la mitjana de 200 sessions", assenyalen els nostres analistes tècnics.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,1307 dòlars (+0,21%). El petroli puja de forma moderada, amb el Brent als 74,08 dòlars i el WTI als 71,24 dòlars.

L'or i la plata pugen lleugerament, fins als 1.793 dòlars i als 22,68 dòlars.

El bitcoin avança un 0,8% (48.941 punts) i l'ethereum baixa un 0,2% (3.995 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,462%, mentre que el rendiment del bo espanyol a 10 anys repunta fins al 0,467%.

Noticias relacionadas

contador