ep bolsa- el ibex 35 amanece con una subida del 014 y mantiene los 8100 pendiente de acciona y
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

L'IBEX ha pujat un 0,34%, fins als 8.525,20 punts, nou màxim anual en preus de tancament, gràcies a l'empenta de Telefónica (+3,3%) i d'altres valors com Endesa, Amadeus i Inditex. La tèxtil ha publicat avui les seves xifres de 2020, que han estat per sota del que s'esperava, però després d'una reacció baixista inicial ha recuperat terreny. Meliá Hotels, Solaria i Grifols han estat els títols que més han baixat dins del selectiu.

  • 11.282,80
  • 0,39%

Sobre els resultats d'Inditex, els analistes valoren que les seves xifres no han complert les previsions, afectades pel tancament de les seves botigues físiques en molts mercats, però al mateix temps mostren que el seu negoci és resistent a la crisi.

La matriu de Zara va tancar 169 botigues a Espanya el 2020, segons ha publicat Bolsamanía (640 a nivell mundial) dins del seu pla per optimitzar la seva xarxa de botigues físiques amb la seva plataforma de venda en línia.

TERRATRÈMOL POLÍTIC A ESPANYA

I encara que no hagi afectat a l'IBEX, aquest dimecres ha estat notícia el terratrèmol polític que s'ha produït a Espanya. La moció de censura del PSOE i Ciutadans per desallotjar el PP del govern de Múrcia ha provocat que Isabel Díaz Ayuso hagi convocat eleccions anticipades a Madrid.

Almateix temps, PSOE i Más Madrid han registrat sengles mocions de censura contra la presidenta del PP, de manera que hi ha un gran embolic polític que ha posat en dubte el futur de la Comunitat de Madrid.

INFLACIÓ CONTROLADA ALS ESTATS UNITS

D'altra banda, els inversors també han estat molt pendents, a l'altre costat de l'Atlàntic, de la publicació de l'IPC de febrer i de la votació a la Cambra de Representants del pla d'estímuls de Joe Biden.

La inflació nord-americana es va mantenir controlada al febrer, cosa que ha donat un respir als inversors, almenys de moment, i ha permès al Dow Jones marcar un nou màxim històric.

Aquest matí, les dades de la inflació i l'índex de preus de producció de febrer a la Xina es van reduir respecte als xifres de gener, però es van situar per sobre del previst. La inflació dels aliments va seguir disminuint-se, però els costos de la sanitat van augmentar.

CONTINUA LA CONSOLIDACIÓ DEL PETROLI

Els preus del petroli cedeixen posicions impactats per una acumulació d'inventaris de cru als EUA molt més gran del que s'esperava.

"El petroli sembla estar perdent temporalment l'impuls alcista, i no es pot descartar una correcció més profunda a mesura que els llargs especulatius es desfan de les posicions. El sentiment de mercat sembla inclinar cap a la reducció de les retallades de producció per part de la OPEP+ el pròxim mes", expliquen des d'Oanda.

Per la resta, són notícies també els atacs informàtics, amb el focus en què ha patit el SEPE a Espanya. Aquest dimecres, la seva activitat segueix suspesa a tot a Espanya, des de fa 20 hores, a causa d'aquesta circumstància. "Per causes alienes al SEPE, el web i la seu electrònica no es troben disponibles. S'avisarà quan estiguin novament operatives. Lamentem les molèsties causades", ha avisat l'organisme.

COM ESTÀ L'IBEX?

Després de marcar dilluns nous màxims anuals en preus de tancament (8.444 punts) i seguir avançant aquest dimarts, tot apunta que l'IBEX continuarà amb els ascensos fins a la seva següent resistència, als 8.683 punts.

"El seu aspecte tècnic per a les properes jornades és molt bo i sembla molt probable que puguem acabar veient una extensió dels guanys fins als màxims del buit baixista que va deixar fa un any als 8.683 punts, i sense descartar un atac al nivell dels 9.000 punts", anticipa César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, l'euro es deprecia un 0,1% i es canvia als 1,1890 dòlars. El petroli Brent puja un 0,4%, fins als 67,79 dòlars. A més, l'unça d'or cedeix ara lleugerament, fins als 1.715 dòlars, i el bitcoin puja un 3,4%, fins als 56.255 dòlars, mentre que la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys baixa lleugerament fins al 0,35%.

Noticias relacionadas

contador