ep valores del ibex 35 en la bolsa de madrid espana a 10 de noviembre de 2020
Eduardo Parra - Europa Press
11.075,40
  • 185,20
  • 1,70%

L'IBEX 35 s'ha cotitzat durant tota la sessió d'aquest dimarts festiu en negatiu i així ha acabat tancant (-0,58% 8.227,6 punts). El selectiu espanyol i la resta de borses europees segueixen molt pendents de les negociacions entre la UE i el Regne Unit per evitar un Brexit 'dur'.

Dins el selectiu espanyol han destacat les caigudes en el sector turístic (IAG, Meliá i Amadeus), però també les retallades en Inditex (-2,6%) i en Telefónica (-2,18%).

Les últimes informacions apunten que els dos bàndols s'han marcat dimecres com a data límit per segellar un acord, perquè pugui ser revisat dijous pels líders de la UE, que es reuniran de forma telemàtica.

El primer ministre britànic, Boris Johnson, tornarà a reunir-se abans amb la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, per seguir acostant postures. La lliura esterlina està sent el millor termòmetre d'aquestes negociacions, i ahir, dilluns, ho demostrava amb fortes caigudes davant la falta d'acord.

Els experts esperen molta prudència als mercats i una reducció de l'exposició al risc. Almenys, fins a saber noves notícies del Brexit. En trencar-se les negociacions, és més que probable que tinguin lloc caigudes generalitzades a les borses del Vell Continent.

A Wall Street, els principals índexs cotitzen mixtos, mentre s'espera aquest paquet d'estímuls que se segueix negociant. A l'altre costat de l'Atlàntic és notícia Tesla, que ha anunciat una ampliació de capital de 5.000 milions de dòlars.

A més, la vacuna contra la COVID-19 ha estat també notícia durant la sessió. El Regne Unit ha començat la vacunació, mentre que la vacuna desenvolupada per BioNTech i Pfizer té un "perfil de seguretat favorable", segons recullen els documents publicats aquest dimarts per la Food and Drug Administration (FDA) nord-americana. Cal recordar que un comitè d'assessors es reuneix aquest dijous dins del procés d'aprovació de la vacuna als EUA.

Noticias relacionadas

contador