ep un panel del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 24 de enero de 2024 en madrid espana
Fernando Sánchez - Europa Press

L'IBEX 35 ha avançat posicions de manera moderada aquest dilluns (+0,80%, 9.984 punts) després de les caigudes acumulades de l'1,65% de la setmana passada. Unicaja s'ha situat al capdavant del selectiu (+3,4%) animada probablement per la informació que publica El Confidencial en què assenyala que Sabadell estaria interessada a fusionar-se amb l'entitat. Sabadell ha avançat un 2,74%. Grifols i Solaria han estat altres dels valors més destacats.

  • 11.327,70
  • 0,25%

Fora de l'IBEX han destacat les fortes caigudes en Talgo (-6,17% al tancament, però ha arribat a perdre més d'un 7%) en tornar al parquet després d'estar suspesa des de dijous passat. Finalment, el grup hongarès Magyar Vagon ha confirmat que estudia una OPA a 5 euros, però ha afirmat que no hi ha certesa que l'hagi de llançar, exactament el mateix que va passar al novembre.

Amb tot, l'IBEX continua cotitzant molt a prop del suport dels 9.800 punts i els experts de Bolsamanía adverteixen que, si perd aquest nivell, podria anar pels 9.600, on hi ha la mitjana de 200 sessions. Així, reconeixen que, ara com ara, l'índex no ofereix senyal que mostri la fi de la correcció de curt termini.

Els futurs nord-americans cotitzen ara molt plans. Mentre Europa mostrava la seva apatia a la setmana passada, Wall Street va tancar divendres una setmana guanyadora, que va estar liderada per les pujades acumulades del 2,31% al Nasdaq, mentre que el Dow Jones i l'S&P 500 es van revaloritzar un 0,04% i un 1,37%, respectivament. L'S&P 500 va acabar per sobre dels 5.000 punts (5.025 punts).

Pel que fa a Àsia, cal recordar que les borses xineses estan tancades per la celebració de l'Any Nou Xinès.

A més, la sessió d'aquest dilluns compta amb escassetat de referències macro. Mentre que al llarg de la setmana es publiquen l'IPC dels EUA (dimarts), el PIB de la zona de l'euro (dimecres) i l'IPC d'Espanya (dijous), aquest dilluns hi ha absoluta absència de dades.

BITCOIN: CAMÍ DE LA SEVA MILLOR RATXA ALCISTA EN UN ANY

I mentre les borses europees mantenen la seva letargia, el bitcoin torna per sobre dels 48.000 dòlars (48.180 dòlars) i va camí de registrar la seva ratxa guanyadora més gran en un any gràcies al debut rècord dels fons cotitzats de bitcoin als Estats Units.

L'actiu digital es prepara per marcar la setena sessió consecutiva de guanys. Aquests avenços arriben després que nou nous fons de bitcoin al comptat comencessin a operar als Estats Units l'11 de gener i hagin atret més de 9.000 milions de dòlars en fluxos d'inversió fins ara.

LA ÚLTIMA NOVATAT SOBRE ELS TIPUS

El pronòstic d'inflació i creixement del Banc Central Europeu (BCE) que s'espera al març serà clau per decidir quan començar a retallar els tipus d'interès, ha dit el membre del Consell de Govern i el governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos, en una entrevista publicada aquest diumenge al diari xipriota Politis.

Per la seva banda, el seu col·lega, Fabio Panetta, ha indicat aquest cap de setmana que el moment per a una política més flexible s'està "aproximant ràpidament". Panetta també ha advertit del perill d'endarrerir massa la decisió.

ALTRES MERCATS

L'euro canvia als 1,0774 dòlars (-0,07%). El petroli cedeix un 0,4%. El Brent se situa als 81,76 dòlars i el West Texas, als 76,66 dòlars.

L'or cedeix (-0,48%, 2.028 dòlars) i la plata puja un 0,42% (22,69 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau al 4,183%.

Noticias relacionadas

contador