ep valores de la bolsa de madrid espana a 6 de noviembre de 2020 el ibex 35 mantenia un descenso del
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 ha estrenat febrer amb alces del 0,52%, fins als 7.798,2 punts, després de tancar gener amb una caiguda propera Al 4%. En el focus dels inversors segueix el cas 'GameStop', amb la plata com a nou objectiu dels foreros de Reddit, cosa que ha disparat els futurs sobre el metall preciós.

  • 11.105,50
  • 0,50%

A Espanya, ha estat notícia Sabadell, que ha baixat un 1% després de presentar una caiguda del benefici net de gairebé el 100% el 2020, fins a 2 milions d'euros.

El seu president, Josep Oliu, ha dit que "la nostra idea és recuperar el dividend amb càrrec a 2021" i ha tancat la porta a una operació corporativa, després del fallit intent amb BBVA. Això a l'espera d'un nou pla estratègic que serà presentat al maig pel futur conseller delegat, l'ex d'ING, César González-Bueno.

També ha destacat PharmaMar, que ha tornat a disparar gairebé un 8% després d'anunciar novetats sobre lurbinectedina a la Conferència Mundial sobre el Càncer de Pulmó de la IASLC 2020.

Al llarg d'aquesta setmana, se seguiran publicant resultats empresarials, amb els de Santander, Unicaja i Liberbank aquí a Espanya; o els d'Amazon i Alphabet, a Wall Street.

PMI MANUFACTURERS i VACUNAS

Al pla macro, s'han publicat els PMI manufacturers de gener. A la Xina, ha quedat en 51,5, per sota del mes previ (53) i de les estimacions (52,7). A la Zona Euro, ha pujat lleugerament fins als 54,8 enfront dels 54,7 esperat i previ. I a Espanya, ha caigut per sota de 50 (que marca la frontera entre contracció i expansió), fins a 49,3 (enfront de 51 del mes anterior i a l'estimació de 50,9), a causa en part de l'impacte de la borrasca Filomena, a més de la Covid.

Sobre la pandèmia, se segueix parlant del caos de les vacunes, especialment a Europa. Les notícies d'aquest dilluns, però, conviden a certa esperança. AstraZeneca s'ha compromès a lliurar nou milions de dosis addicionals de la vacuna al bloc europeu durant les pròximes semanas. A més, Pfizer i BioNTech avançaran a la Unió Europea el subministrament de 75 milions de dosis de vacunes durant el primer trimestre.

"En general, creiem que les notícies sobre les vacunes segueixen sent positives, però seguim vigilant les conclusions sobre la seva eficàcia enfront de les noves soques, que sembla ser el major risc per a la narrativa de consens que podem deixar enrere la pandèmia aquest any", apunten els experts de Danske Bank al seu informe diari.

A més, s'ha donat a conèixer la desocupació a la Zona Euro aquest dilluns (va tancar l'any 2020 amb una taxa del 8,3%). Demà s'anunciarà el PIB de la Zona Euro i divendres, l'informe d'ocupació de gener als EUA. A més, dijous hi haurà reunió de tipus del Banc d'Anglaterra.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Des del punt de vista tècnic, l'IBEX va tancar divendres passat amb caigudes del 2,21%, i ha acabat gener amb descensos del 4%. El selectiu s'està acostant perillosament al suport dels 7.663 punts. "Ull que l'abandonament d'aquest nivell de preus complicaria fortament les seves perspectives tècniques la qual cosa ens faria pensar en una extensió de les caigudes fins al nivell dels 7.300 punts, preus on es troba la mitjana de 200 sessions", adverteix César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

En altres mercats, el petroli Brent puja un 1%, fins als 55,64 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,4% i es canvia a 1,2082 dòlars. A més, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys cotitza al 0,1%.

Noticias relacionadas

contador