ep valores del ibex 35 en un panel del palacio de la bolsa
Óscar Cañas - Europa Press

L'IBEX i la resta de borses europees han seguit tranquil·les i mantenint el bon to durant aquesta segona jornada de la setmana. El selectiu espanyol ha tancat pla amb un lleu avanç del 0,03% fins als 9.208 punts, i es manté a zona de màxims anuals. Indra segueix al focus després que ahir el consell no fos capaç de posar-se d'acord sobre el relleu de Fernando Abril-Martorell. Avui torna a reunir-se la Comissió de Nomenaments.

  • 11.327,70
  • 0,25%

Cal recordar que aquest dimarts torna la normalitat al mercat de l'Vell Continent, que ahir va estar més 'adormit' davant el tancament del DAX alemany per festiu. Aquest dimarts, l'índex alemany ha tornat a marcar un nou màxim històric per sobre dels 15.500 punts.

Mentrestant, Wall Street, que va acabar aquest dilluns amb una revaloració destacada, puja moderadament, i els avenços també s'han imposat a Àsia.

Aquest dimarts, els inversors descompten la publicació de l'índex de clima empresarial Ifo a Alemanya, que va pujar significativament als 99,2 punts al maig, segons les dades publicades aquest dimarts per l'Institut de Recerca Econòmica de la Universitat Ludwig Maximilians a Munic. La dada se situa per sobre de les expectatives dels experts, que n'esperaven un augment fins als 98 punts.

L'índex d'expectatives Ifo, que indica les projeccions de les empreses per als propers sis mesos, va millorar fermament a 102,9 punts al maig des de la lectura de 99,5 del mes anterior i millor que les expectatives del mercat de 101,4. A més, Alemanya ha donat a conèixer també el PIB del primer trimestre (va caure un 1,8%, en línia amb el que s'esperava).

El mercat segueix igualment de prop tota la crisi amb Bielorússia, després que el país decidís "segrestar" un avió de Ryanair per detenir un activista. La Unió Europea (UE) ha anunciat finalment que imposarà sancions al país.

La cimera europea continua avui. A més d'aquestes sancions a Bielorússia, s'ha demanat a la Comissió Europea que informi sobre com estan les relacions amb Rússia, país que manté forts vincles amb Bielorússia.

En aquest sentit, la Casa Blanca ha anunciat que Joe Biden es reunirà amb el seu homòleg rus, Vladímir Putin, el proper 16 de juny a Ginebra, Suïssa.

RESTANT IMPORTÀNCIA A LA INFLACIÓ

Els funcionaris de la Reserva Federal (Fed) van tornar a restar importància aquest dilluns a la pujada de la inflació, remarcant que es tracta d'una cosa transitòria.

La governadora Lael Brainard va dir que encara no ha vist que les expectatives d'inflació a llarg termini augmentin substancialment i que, si ho fan, la Reserva Federal té les eines per enfrontar-ho.

El president de la Fed d'Atlanta, Raphael Bostic, va comentar que els nivells de preus més alts no semblen ser "duradors".

Els rendiments dels bons nord-americans han caigut fins a mínims de dues setmanes després d'aquestes declaracions. Se situen ara a l'1,606%.

"CREIEM QUE CONTINUARÀ AMB L'ESCALADA ALCISTA"

Els experts de Bolsamanía creuen que l'IBEX "continuarà amb l'escalada alcista" i insisteixen que, de moment, no aprecien "ni el més mínim senyal de debilitat".

Així, consideren que per a les pròximes jornades el més normal és que puguem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 9.500 punts.

ALTRES MERCATS

L'euro s'aprecia un 0,3% i es canvia ara als 1,2253 dòlars. El petroli cau lleugerament, amb el Brent als 68,15 dòlars i el West Texas als 65,70 dòlars.

L'or i la plata també estan bastant aturats. El primer cotitza als 1.883 dòlars l'unça i el segon, als 27,70 dòlars.

El bitcoin cotitza als 37.300 dòlars (-4%) i l'ethereum, als 2.495 dòlars (-3,6%).

Noticias relacionadas

contador