ep interior del palacio de la bolsa a 13 de mayo de 2021 en madrid espana el ibex 35 cedia un 194 en
Cézaro De Luca - Europa Press

L'IBEX-35 ha tancat pla (+0,01%; 8.476,40 punts) i es continua comportant millor que la resta de grans borses europees, que han tancat amb pèrdues mitjanes de l'1%. La gran protagonista de la jornada ha estat Siemens Gamesa, que s'ha disparat després que Siemens Energy, la matriu, confirmés que estudia llançar una OPA d'exclusió. També ho han fet bé Naturgy (després d'una millora de Barclays), Red Eléctrica i Solaria. A la banda més negativa de l'IBEX, han destacat les caigudes de Rovi, PharmaMar, Fluidra i Almirall.

  • 11.130,50
  • 1,34%

Avui la jornada ha estat marcada per les dades d'inflació. S'ha conegut l'IPC del Regne Unit del mes d'abril, una referència que ha estat "lletja en extrem", assenyala Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres. S'ha disparat un 9% i ha marcat màxims de 40 anys.

Per la seva banda, l'IPC de la zona de l'euro del mateix mes ha pujat un 7,4% en taxa interanual, menys del 7,5% previst.

Al nostre país, avui s'ha parlat de l'anunci que va fer ahir a la nit l'emir de Qatar, que va comunicar al sopar amb els Reis d'Espanya i amb els principals directius de l'IBEX, que té intenció d'invertir 5.000 milions de dòlars (4.700 milions d'euros) al nostre país en els propers anys. L'emir s'ha reunit aquest dimecres amb el president del Govern, Pedro Sánchez, i amb el president d'Iberdrola, Ignacio Galán.

A més, el Banc d'Espanya ha avisat que revisarà a la baixa la previsió del PIB per al 2022, després que l'economia espanyola registrés un creixement al primer trimestre de l'any més baix del previst. L'organisme ja va retallar a principis d'abril les seves previsions, i llavors va estimar un creixement del 4,5% per a aquest exercici.

SUÈCIA I FINLÀNDIA SOL·LICITEN LA SEVA ADHESIÓ A L'OTAN

Suècia i Finlàndia ha sol·licitat formalment aquest dimecres el seu ingrés a l'OTAN, encara que Turquia ha bloquejat l'inici del procés d'adhesió. Mentrestant, el president de Rússia, Vladimir Putin, ha dit que és obvi que els europeus no poden prescindir del gas i el petroli russos.

Per la seva banda, el govern de Joe Biden està disposat a bloquejar completament la capacitat de Rússia per pagar als tenidors de bons dels Estats Units després d'un termini que expira la setmana que ve. La mesura podria acostar Moscou a la vora del default, segons informa Bloomberg.

S'espera que l'Oficina de Control d'Actius Estrangers del Departament del Tresor deixi caducar una exempció temporal una vegada passi el 25 de maig, segons persones familiaritzades amb l'assumpte. L'exempció, emesa poc després que els Estats Units imposessin sancions a Rússia per la seva invasió d'Ucraïna al febrer, ha donat a Moscou marge per pagar els cupons, ajudant-lo a evitar l'impagament del seu deute públic.

TWITTER VOL FER COMPLIR MUSK

El consell d'administració de Twitter ha dit que pensa fer complir el seu acord de compra de 44.000 milions a Elon Musk, afegint que la transacció és al millor interès de tots els accionistes. "Tenim la intenció de tancar la transacció i fer complir lʻacord de fusió", ha indicat en un comunicat.

La declaració del consell d'administració es produeix mentre que Musk maniobra per abandonar la seva oferta o renegociar-la. Twitter va acabar ahir tancant amb alces del 2,5%.

BAIX VOLUM DE NEGOCIACIÓ

L'IBEX ha pujat aquest dimarts un 1,5%, fins als 8.475 punts. Els experts de Bolsamanía destaquen que el volum de l'últim rebot és baix, cosa que evidencia la debilitat de les últimes pujades.

"Alerta que, de moment, res no ha canviat i és que, per veure un senyal de fortalesa, hauríem d'esperar que l'IBEX aconsegueixi pujar per sobre dels màxims de l'envolupant baixista que va dibuixar el 5 d'aquest mes de maig passat" els 8.651 punts", assenyala César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

ALTRES MERCATS

L'euro canvia a 1,0525 dòlars (-0,2%). El petroli baixa més del 2%, amb el Brent als 109,60 dòlars i el West Texas als 110,08 dòlars.

L'or es deixa un 0,1% (1.817 dòlars) i la plata cedeix un 1,1% (21,50 dòlars).

El bitcoin perd un 3,8% (28.966 dòlars) i l'ethereum, un 4,5% (1.955 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa fins al 2,93% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys cedeix al 2,10%.

Noticias relacionadas

contador