ep varios paneles del ibex 35 en el palacio de la bolsa de madrid a 11 de abril de 2023 en madrid
Eduardo Parra - Europa Press

L'IBEX 35 es desmarca de la resta de borses europees, que estenen dimecres les caigudes de la jornada passada, i tanca la sessió amb una lleugera pujada del 0,04%, fins als 9.293,7 punts. El selectiu espanyol s'ha vist pressionat, novament, pels bancs (Santander, CaixaBank...), després de les últimes males notícies relacionades amb First Republic. També ha exercit pressió el sector turístic, amb retallades en IAG, Aena... Inditex, que a primera hora cedia de manera pronunciada després que diverses minoristes, com Puma, hagin anunciat avui xifres que han decebut, s'ha recuperat. Al costat positiu, Telefónica s'ha desmarcat amb alces del 2%.

  • 11.154,60
  • 1,56%

Microsoft i Alphabet van publicar ahir a la nit resultats i les pujades de la primera contribueixen als avenços del Nasdaq avui. Microsoft es revalora amb força després de superar expectatives (els ingressos van ser de 52.857 milions i el BPA, de 2,45 dòlars). Alphabet, per la seva banda, va guanyar un 8,43% menys al primer trimestre, alhora que ha anunciat un programa de recompra d'accions valorat fins als 70.000 milions de dòlars.

Avui es publiquen les xifres de Meta a l'altra banda de l'Atlàntic, mentre que a Espanya la protagonista és Iberdrola (millora el seu benefici fins al març un 40%), encara que moltes altres empreses també han anunciat comptes trimestrals (Aena, Redeia, Metrovacesa... ). A més, Cellnex celebra un rellevant Consell d'Administració en què triarà dos consellers, cosa que li permetrà avançar en el procés per trobar un nou conseller delegat.

Al pla macro, una altra vegada poques referències rellevants. Alemanya ha publicat l'índex de confiança del consumidor Gfk del maig.

D'altra banda, el nerviosisme sembla que s'ha instal·lat al mercat i ara caldrà veure si és una cosa puntual o es manté. Això, després que ahir el banc regional nord-americà First Republic s'enfonsés un 50% després d'anunciar un dia abans els resultats, comunicant la sortida de dipòsits per valor de 100.000 milions de dòlars.

PERD SUPORTS

El selectiu espanyol va perdre aquest dimarts el primer nivell de suport que presentava als 9.300 punts, deixant-se un buit baixista que fa pensar en una correcció més profunda, assenyalen els analistes de Bolsamanía.

"A curt termini podríem acabar veient un atac al nivell dels 9.135 punts. Si no aconsegueix subjectar-se en aquests preus, és probable que puguem acabar veient-hi una extensió dels descensos fins als mínims del buit alcista de finals de març que presenta als 9.070 punts", afegeixen.

Els experts de Bolsamanía assenyalen que no tornarem a veure un senyal de fortalesa mentre es mantingui viu el buit baixista d'aquest dimarts als 9.406 punts. Només s'anul·laria amb un tancament per sobre d'aquests preus.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,1052 dòlars (+0,73%). El petroli cotitza pla, amb signe mixt. El Brent se situa als 80,56 dòlars i el WTI, als 77,07 dòlars.

L'or avança lleugerament (2.006 dòlars) i la plata s'apunta a prop d'un 1% (25,09 dòlars).

El bitcoin puja un 8%, fins a vorejar els 30.000 dòlars, i l'ethereum, un 6%, fins a gairebé els 2.000 dòlars.

La rendibilitat del bo americà a 10 anys se situa al 3,432%.

Noticias relacionadas

contador