ep paneles del ibex 35 en el palacio de la bolsa en el palacio de la bolsa a 26 de mayo de 2023 en
Marta Fernández Jara - Europa Press

L'IBEX 35 s'ha girat a la baixa i ha acomiadat dimarts amb caigudes (-0,14%, 9.167 punts) després d'arribar a recuperar uns 9.200 punts que se segueixen resistint. Això en una jornada de signe negatiu a Europa, amb pèrdues a Alemanya, Itàlia França i al Regne Unit, i durant la qual ja s'ha comptat amb la referència de Wall Street, que va tancar per festiu aquest dilluns, cosa que va fer que la jornada fos considerablement calmada al Vell Continent, on els índexs van finalitzar el dia amb moderades retallades.

  • 10.983,70
  • -0,40%

També l'IBEX, que va començar la sessió pujant a prop d'un 1% i va acabar el dia amb caigudes lleus del 0,12%. Tot això mentre assimilava el resultat de les eleccions municipals i autonòmiques de diumenge i després que Pedro Sánchez anunciés l'avançament de les eleccions generals per al 23 de juliol.

Els experts tècnics de Bolsamanía destaquen el fet que l'IBEX va començar la sessió passada cobrint el buit baixista de dimecres de la setmana passada. Amb tot, es manté el moviment lateral de les darreres setmanes.

"Per a les properes jornades estarem molt pendents de dos nivells de preus. Per dalt, el primer nivell de resistència es troba als 9.326 punts. Si aconsegueix superar-lo, el més normal és que podem veure un atac als màxims anuals que presenta als 9.539 punts. Per sota, el suport a vigilar és als 8.967 punts", expliquen els analistes de Bolsamanía.

Entre els pitjors valors del selectiu espanyol hi ha Solaria (després d'una retallada de Bankinter), Acerinox, Repsol i Grifols. Al costat positiu de la balança, Fluidra, Enagás i valors turístics com Meliá o IAG se situen entre els millors de la jornada.

L'agenda d'aquest dimarts ha inclòs l'IPC d'Espanya del maig (va caure al 3,2% i la taxa subjacent, al 6,1%). D'altra banda, la confiança del consumidor dels Estats Units ha caigut al maig fins als 102,3 punts, després de registrar 103,7 punts a l'abril.

SEGUEIXEN ELS MOVIMENTS PER APROVAR L'AUGMENT DE SOSTRE DE DEUTE

Mentrestant, als Estats Units, la Casa Blanca i els líders republicans al Congrés intensifiquen les campanyes de pressió per aconseguir l'aprovació d'un acord que eviti la suspensió de pagaments.

Segons publica Bloomberg, el president Joe Biden està trucant personalment als legisladors perquè donin suport al projecte de llei.

Tant Biden com el president republicà de la Cambra de Representants, Kevin McCarthy, han expressat la seva confiança a reunir els vots necessaris. "No dic mai que estic segur del que farà el Congrés, però em sento molt bé sobre això", va dir Biden. "Em sento bé. Veurem quan comenci la votació", va afegir.

La votació sobre l'acord podria tenir lloc tan aviat com demà, amb la nova data límit del 5 de juny esmentada per la secretària del Tresor dels EUA, Janet Yellen, a l'horitzó.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0722 dòlars (+0,16%). El petroli cedeix posicions i cau un 3%. El Brent cotitza als 74,2 dòlars i el WTI, als 70,07 dòlars.

L'or puja un 0,86% (1.980 dòlars) i la plata baixa un 0,06% (23,34 dòlars).

El bitcoin repunta lleument fins als 27.700 dòlars i l'ethereum, fins als 1.900.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,704%.

Noticias relacionadas

contador