ep paneles del ibex 35 en el palacio de la bolsa de madrid a 10 de octubre de 2023 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press

L'IBEX 35 tanca amb lleus pèrdues aquest dimecres (-0,22%, 10.096 punts). Inditex s'ha capgirat i ha acabat en vermell després de publicar resultats (va guanyar un 32,5% més entre febrer i octubre, fins als 4.102 milions), juntament amb Telefónica (avui reuneix el Consell i la filial alemanya ha recomanat acceptar l'OPA de la matriu), Repsol, Meliá i IAG. A la banda positiva, ACS, Solaria i Colonial han estat els valors més destacats.

  • 11.332,70
  • 0,04%

TOTS PENDENTS DE LA FED

La gran cita de la sessió és la decisió de tipus de la Reserva Federal (Fed), que s'espera que els mantingui sense canvis i que ja es coneixerà amb les borses europees tancades (20.00 hora espanyola).

A més, aquest dimecres l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) ha publicat el seu informe mensual sobre el mercat petrolier i ha mantingut sense canvis la seva previsió de demanda de cru el 2024. Així mateix, l'Organització ha atribuït la volatilitat dels preus de l'or negre' a les "exagerades preocupacions" sobre la demanda i l'acció d'"especuladors".

Pel que fa a dades macro, avui s'han conegut el PIB del Regne Unit del mes d'octubre (es contrau un 0,3%), la producció industrial de l'eurozona d'octubre. A més, l'índex de preus de producció del novembre als EUA s'ha situat per sota del que s'esperava, un nou senyal que les pressions inflacionistes es continuen reduint.

Aquest dimecres es parla també de les mesures econòmiques que ha anunciat Argentina, que inclouen una devaluació del peso en un 54% i noves retallades de despeses. La recent inaugurada administració de Javier Milei ha debilitat la taxa de canvi oficial a 800 pesos per dòlar. Abans de l'anunci, la taxa era de 366,5 pesos per dòlar. Aquestes mesures han estat ben rebudes pel Fons Monetari Internacional (FMI).

Amb tot, l'iBEX no ha aconseguit rebotar després de perdre ahir un 0,78%. La resta de borses europees també van finalitzar el dia en vermell, però amb retallades més moderades. Als Estats Units, la jornada va acabar en positiu, amb pujades més importants, del 0,7%, al Nasdaq. La inflació dels Estats Units per al novembre va caure al 3,1% en taxa interanual. Aquesta lectura es va situar en línia amb el que estimava el consens, igual que va passar amb la taxa subjacent, que exclou aliments i energia, i que es va mantenir en el 4% en taxa interanual.

Per part seva, a Àsia el dia ha estat marcat per les retallades, tot i que el Nikkei ha finalitzat la sessió en verd després de l'informe Tankan.

L'IBEX, A PROP DEL SUPORT DELS 10.100

L'IBEX es manté molt a prop del suport dels 10.100 punts. "El més normal és que acabi perdent-lo a curt termini", apunten els experts de Bolsamanía. "Això ens faria pensar en una extensió de les caigudes, de manera immediata, als mínims del buit alcista que va deixar, el 29 de novembre passat, als 10.000 punts".

Atents al seu comportament als 10.000, ja que, si els acaba perdent, el més normal és que puguem veure una extensió de les caigudes fins al nivell dels 9.600-9.700 punts, afirmen els analistes de Bolsamanía.

Els alts nivells de sobrecompra que podem apreciar a la seva seriosa diària de preus ens fan extremar la prudència a curt termini.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0792 dòlars. El petroli puja un 1,5%. El Brent se situa als 74,34 dòlars i el WTI, als 69,62 dòlars.

L'or perd els 2.000 dòlars l'unça (+0,17%, 1.996 dòlars) i la plata cotitza als 22,86 dòlars (-0,66%).

El bitcoin cotitza als 41.800 dòlars i l'ethereum, als 2.200 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 4,153%.

Noticias relacionadas

contador