ep archivo   varios paneles del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 22 de septiembre de 2023 en
Marcos Villaoslada - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 i la resta de borses europees cotitzen amb més alces i donant mostres de la seva fermesa aquest dimecres (IBEX: +0,58%, 9.884; DAX: +0,42%; CAC: +0,39%; FTSE MIB: +0 ,30%; FTSE 100: -0,20%). Dins del selectiu espanyol destaquen els avenços en Merlin (després d'un inici de cobertura de Deutsche Bank amb comprar), Cellnex i IAG, mentre que Acciona Energía (de nou) i Inditex són els títols que més cauen.

  • 11.225,50
  • 0,72%

Ahir, a la tarda-nit, es va conèixer el contingut de les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed), que insisteixen en la necessitat de mantenir tipus "restrictius" fins que la inflació caigui "clarament".

Recordem que a la darrera reunió de la Fed, els participants van optar, per segona vegada consecutiva, per mantenir el preu del diner al 5,25%-5,5%, màxims de 22 anys, i les actes mostren que aquesta decisió va ser unànime, ja que els banquers centrals consideren que la pausa "donaria suport al progrés cap als objectius del Comitè i alhora permetria més temps per recopilar informació addicional per avaluar aquest procés".

També han coincidit que "el Comitè estava en condicions de procedir amb cautela i que les decisions polítiques a cada reunió continuaran basant-se en la totalitat d'informació entrant i les seves implicacions per a les perspectives econòmiques, així com el balanç de riscos".

Wall Street va acabar ahir amb descensos al conèixer les actes, mentre que a Àsia la jornada ha mostrat un saldo mixt, amb moviments moderats.

Recordem que avui és vigília d'Acció de Gràcies als Estats Units. Demà tanca la borsa nord-americana i divendre obre només mitja sessió mentre la gent aprofita per comprar pel Black Friday.

Pel que fa a les dades de l'agenda d'avui dimecres, es publiquen als Estats Units les peticions setmanals de desocupació, que han caigut més del que s'esperava, i també s'ha conegut que la confiança de la Universitat de Michigan, que ha baixat fins als 61,3 punts el novembre des dels 63,8 previs, i ha reculat al voltant d'un 4%. A Europa, atents a la confiança del consumidor de la zona de l'euro.

ALTMAN TORNA A OPENAI

La notícia d'aquest dimecres és el retorn de Sam Altman a l'OpenAI. Segons acaba de publicar OpenAI a X, "hem arribat a un principi d'acord perquè Sam Altman torni a OpenAI com a CEO amb un nou Consell inicial format per Bret Taylor (president), Larry Summers i Adam D'Angelo. Estem col·laborant per concretar-ne els detalls. Moltes gràcies per la vostra paciència en tot això”.

El mateix Altman ha contestat a X: "M'encanta OpenAI, i tot el que he fet els últims dies ha estat per mantenir unit aquest equip i la seva missió. Quan vaig decidir unir-me a Microsoft diumenge a la tarda, estava clar que era el millor camí per a mi i per a l'equip. Amb la nova Junta i el suport de Satya (CEO de Microsoft), estic desitjant tornar a OpenAI, i construir sobre la nostra sòlida associació amb Microsoft”.

NVIDIA, ENDESA...

Seguint amb altres notícies del dia, els inversors estan pendents d'Nvidia, que va publicar resultats després del tancament de Wall Street i que va disparar el benefici fins als 9.243 milions de dòlars al tercer trimestre des dels 680 milions reportats durant el mateix període de l'any anterior. Els ingressos durant el període han arribat als 18.120 milions de dòlars, xifra que suposa un increment del 206% en la comparativa interanual i permet a la companyia superar les previsions de 16.180 milions.

Així mateix, a Espanya, els inversors estan pendents d'Endesa, perquè avui es reuneix el Consell d'Administració, en què es proposarà la modificació de la política de dividends vigent per a l'any 2023-2026. La companyia va anunciar dilluns que haurà de pagar 530 milions per un laude arbitral, però va afegir que, en cas que el Consell aprovi aquesta modificació, determinarà que els efectes del laude no tinguin conseqüències a l'import del dividend previst per al 2023.

ALTRES MERCATS

L'euro canvia als 1,0905 dòlars (-0,03%). El petroli s'enfonsa un 4% després que l'OPEP+ hagi endarrerit la reunió. El Brent cotitza als 79,21 dòlars i el WTI, als 76,64 dòlars.

L'or avança molt lleugerament i està per sobre de 2.000 dòlars (2.004 dòlars). La plata cotitza als 23,91 dòlars (+0,2%).

El bitcoin se situa als 36.571 dòlars i l'ethereum, als 2.022 dòlars.

La rendibilitat del bo americà a 10 anys se situa al 4,371%.

Noticias relacionadas

contador