ep un panel del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 20 de octubre de 2023 en madrid espana
Fernando Sánchez - Europa Press

L'IBEX 35 ha tancat amb caigudes aquest dijous (-1,09%; 10.146 punts), xifra que suposa una recollida de beneficis després dels màxims des del 2018 marcats aquest dimecres pel selectiu espanyol (10.258 punts). Els bancs, amb Sabadell i CaixaBank al capdavant, han liderat les pèrdues dins de l'índex, juntament amb Bankinter, Unicaja, Santander i BBVA.

  • 11.353,70
  • 0,23%

Un altre valor baixista ha estat IAG, després que JP Morgan hagi reduït la seva recomanació sobre l'aerolínia, a causa de la seva preferència per altres competidors de baix cost, com ara Ryanair.

La renda variable nord-americana cotitza mixta després del tancament lleugerament baixista a Wall Street i les pèrdues generalitzades registrades per les borses asiàtiques, liderades pel Nikkei japonès. A la Xina, les importacions del novembre s'han situat per sota del que s'esperava, tot i que les exportacions del mateix mes han superat els pronòstics.

A Europa s'ha publicat la producció industrial d'Alemanya, que va baixar de manera inesperada l'octubre i el PIB del tercer trimestre a la zona euro, que es va contreure un 0,1%, en línia amb el que s'esperava. Als Estats Units, la referència més rellevant han estat les peticions setmanals de desocupació, que han repuntat lleugerament, gairebé en línia amb els pronòstics.

Els inversors també descompten les declaracions de Francois Villeroy de Galhau, membre del Consell de Govern del Banc Central Europeu, que ha comentat en una entrevista que “les pujades de tipus aplicades estan funcionant per frenar la inflació. Tret que es produeixi un xoc, no hi haurà més augments a les nostres taxes: la qüestió de baixar-les pot sorgir el 2024, però no ara”.

A l'actualitat empresarial, SpaceX, l'empresa aeroespacial d'Elon Musk, ha iniciat converses sobre la venda privada d'accions per part d'alguns insiders a un preu que valora la companyia en 175.000 milions de dòlars o més, segons ha publicat Bloomberg.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

Per anàlisi tècnica, l'IBEX 35 segueix "imparable" i "s'acosta a la resistència dels 10.300 punts, preus on presenta el següent nivell d'oferta. De moment, no apreciem ni el més mínim senyal de feblesa que ens faci pensar en una parada al camí", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

Per part seva, Franco Macchiavelli, responsable d'Anàlisi d'Admirals Espanya, comenta que "de cara a l'hipotètic Ral·li de Nadal, però atenent el comportament mitjà durant els primers dies de desembre, podríem veure lleugeres correccions que aconsegueixin sanejar part de la pujada prèvia, per després donar pas a pujades més grans".

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent ha rebotat un 0,6% després de les fortes pèrdues de dimecres (74,76 dòlars). Per part seva, l'euro s'ha apreciat un 0,25% (1,0789 dòlars), i l'unça d'or ha baixat un 0,11% (2.045 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys ha repuntat fins al 4,125% i el bitcoin ha baixat un 0,54%, fins als 43.705 dòlars.

Noticias relacionadas

contador