ep archivo   un panel del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 25 de octubre de 2023 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 ha tancat amb suaus pèrdues (-0,06%, 10.101 punts) malgrat Telefónica, que ha pujat amb força, com va fer ahir a Wall Street, després de conèixer, després del tancament d'aquest dimarts, que el Govern ha ordenat a la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) dur a terme l'adquisició de fins a un 10% del capital social de l'operadora. Es tracta d'un moviment defensiu davant l'entrada de la saudita STC a la companyia.

  • 11.349,20
  • 0,19%

Bloomberg porta aquesta notícia al seu mail diari en què destaca el més important per a la jornada, subratllant que Espanya comprarà una participació a Telefónica valorada en uns 2.000 milions d'euros "en un intent de salvaguardar un dels actius més estratègics de la nació, mentre Aràbia Saudita enforteix la seva posició a l'empresa”.

Al costat de Telefónica, un altre dels valors que ha registrat guanys destacats ha estat Grifols (Barclays n'ha elevat el preu objectiu). Al costat de les caigudes, els bancs, Enagás i Indra n'han estat els pitjors.

Precisament, avui s'ha parlat de Santander, que ha comunicat que adapta la informació financera dels darrers trimestres als nous segments principals: Retail & Commercial Banking, Digital Consumer Bank, Payments, Corporate & Investment Banking i Wealth Management & Insurante. Els objectius estratègics de l'entitat no canvien.

I si Telefónica és protagonista al pla empresarial, a l'àmbit macro hi ha dades rellevants que cal destacar. A Àsia ha seguit la festa a la borsa de Tòquio després de pujar ahir un 1,4% després que el banc central japonès mantingués els tipus en negatiu i la seva política monetària ultralaxa. Les exportacions japoneses han caigut el novembre un 0,2% en taxa interanual, molt pitjor del que esperava el mercat (+1,5%). Això es deu, sobretot, al fet que han baixat les vendes a la Xina. Les importacions han retallat a prop d'un 12% enfront de l'estimació d'una baixada del 8,6%.

El banc central de la Xina no ha tocat els tipus d'interès, en línia amb el que esperava el mercat. Els analistes preveuen ara que Pequín abaixi els tipus d'interès l'any que ve per recolzar la recuperació econòmica.

Avui s'ha publicat l'IPC del Regne Unit del novembre (cau al 3,9%, el nivell més baix des del setembre del 2021). A més, s'ha anunciat l'índex Gfk del gener a Alemanya. Així mateix, s'ha conegut la dada de confiança del consumidor als EUA, que torna a pujar el desembre i se situa a 110,7 punts enfront dels 101,0 del novembre, i la de la zona de l'euro, que avança, per segon mes consecutiu , fins als -15,1 punts des dels -16,9 del mes anterior.

L'IBEX ESCALA PER SOBRE DELS 10.100

L'IBEX va tancar ahir per sobre dels 10.100 punts després de pujar un 0,52% i durant aquesta sessió ha aconseguit salvar 'in extremis' aquest nivell.

Els experts de Bolsamanía insisteixen que els nivells de sobrecompra continuen sent alts. "Això ens fa estar pendents d'una continuació dels descensos", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch. "Seguirem molt pendents de l'abandonament dels 10.000".

Si perd els 10.000, el següent suport és als 9.700. "No veurem un senyal de fortalesa mentre que es mantingui cotitzant per sota dels 10.300", afegeix Nuez.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0968 dòlars (-0,10%). El petroli puja més d'un 1% després de les alces de les últimes jornades pels atacs a vaixells de càrrega al mar Roig. El Brent recupera els 80 dòlars (80,18 dòlars) i el WTI ronda els 75 dòlars.

L'or cedeix un lleu 0,19% (2.048 dòlars) i la plata guanya un 1,35% (24,65 dòlars).

El bitcoin escala fins als 43.916 dòlars i l'ethereum, fins als 2.239 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,91%.

Noticias relacionadas

contador