ep paneles de valores del ibex 35 en el palacio de la bolsa de madrid a 10 de octubre de 2023 en
Eduardo Parra - Europa Press

L'IBEX 35 ha seguit imparable aquest dijous i ha tancat amb una pujada moderada (+0,28%, 9.667,4 punts), que li ha permès coquetejar amb els 9.700 punts i pensar en els màxims anuals, als 9.741 punts. Dins del selectiu, Cellnex i les energètiques (Iberdrola, Solaria Energía, Naturgy i Endesa) s'han situat al capdavant. Els que pitjor ho han fet han estat Repsol, Sacyr i Bankinter. Al Mercat Continu, Talgo s'ha disparat un 12% després de confirmar l'interès d'un inversor hongarès a llançar una OPA a 5 euros per acció.

  • 11.156,90
  • -1,04%

Tècnicament, els experts de Bolsamanía segueixen avisant que l'IBEX acumula guanys de més del 9% a les últimes tres setmanes, cosa que el porta a mostrar uns alts nivells de sobrecompra i convida a pensar en una parada al camí. "El més probable és que acabem veient una correcció fins al voltant dels 9.400 punts. Sens dubte és un moment per extremar la prudència".

XI I BIDEN

Aquest dijous es parla del resultat de la reunió entre el president xinès, Xi Jinping, i el president dels EUA, Joe Biden, que va tenir lloc ahir, durant més de quatre hores, a San Francisco.

Biden ha dit que les converses amb el seu homòleg xinès han aconseguit avenços en la reparació de les tenses relacions bilaterals, i s'ha referit a acords per restablir les comunicacions militars d'alt nivell, combatre el fentanil i obrir un diàleg sobre la intel·ligència artificial (IA).

La Xina, per part seva, ha descrit les converses com un "intercanvi franc i profund d'opinions", segons el comunicat emès pel Ministeri de Relacions Exteriors. Tot i això, en concloure la seva conferència de premsa, Biden va afirmar que encara considera el seu homòleg xinès, Xi Jinping, un dictador.

DADES QUE NO MOURAN EL MERCAT

Les dades que es publiquen avui no son especialment rellevants. "No són del tipus que sol moure els mercats", diuen els analistes de Danske Bank al seu informe diari.

Per començar, a Europa no hi hagut referències, encara que el mercat sí que ha estat atent a una compareixença de Christine Lagarde, presidenta del Banc Central Europeu (BCE) que ha inagurat la setena conferència anual de la Junta Europea de Risc Sistèmic (JERS) i ha advertit que hi ha ha advertit que hi ha riscos econòmics que encara no s'han materialitzat.

Més tard, als Estats Units, s'han publicat la producció industrial i l'índex manufacturer de la Fed de Filadèlfia, a més de les peticions setmanals de desocupació. Així mateix, parlaran diversos membres de la Fed (Mester i Williams).

Al pla empresarial, s'han continuat publicant resultats, com ara Grenergy aquest matí, o els d'Acciona i OHLA al tancament. A Europa, cal destacar els comptes de Siemens. A més, Alibaba ha caigut més d'un 9% després de decebre amb els resultats i frenar l'escissió del negoci al núvol.

Amb tot això, pel que fa a la política nacional, Pedro Sánchez ha estat investit president del Govern, tal com estava previst.

ALTRES MERCATS

L'euro ha arribat als 1,0868 dòlars (+0,19%). El petroli ha caigut un 4%. El Brent s'ha situat als 78,11 dòlars i el WTI, als 73,47 dòlars.

L'or ha pujat (+1,32%, 1.990 dòlars), igual que la plata (+2,26%, 24,07 dòlars).

El bitcoin ha reculat fins als 36.628 dòlars i l'ethereum ha tornat a recuperar els 2.000 dòlars (2.008 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau fins al 4,465%.

Noticias relacionadas

contador