ep archivo   el tren avril de talgo
TALGO - Archivo

Talgo ha rebut una comunicació d'un inversor hongarès interessat a llançar una oferta de compra sobre el 100% de les accions a 5 euros per acció, segons ha confirmat aquest dijous en un fet rellevant remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 4,41€
  • -0,23%

"En relació amb la informació publicada en premsa avui, la societat informa que ha rebut una manifestació preliminar de potencial interès en la formulació d'una oferta pública d'adquisició (OPA) sobre la totalitat de les accions de la societat per part d'un grup empresarial hongarès, a un preu de 5 euros per acció”.

Talgo ha afegit que "pel que la societat coneix, no hi ha cap tipus de decisió per part de l'esmentat inversor en relació amb la possible OPA, ni certesa que aquest continuarà analitzant l'operació".

Les seves accions s'han disparat un 11,88%, fins als 4,38 euros, després de tancar aquest dimecres als 3,915 euros.

UNA OPA ERA PREVISIBLE

La possibilitat que Talgo sigui comprada per un altre competidor o algun inversor no és nova. Des de fa uns quants anys, diversos analistes han anticipat una OPA sobre la companyia, ja que Trilantic, el fons d'inversió que n'és principal accionista, des del 2006 té presència a l'accionariat i acumula fortes plusvàlues que vol fer.

Els principals accionistes de Talgo són Trilantic, que controla el 40% del capital, la família Torrente Blasco, amb un 5%, i diversos fons d'inversió les participacions dels quals no superen el 3% del capital.

Talgo va sortir a borsa el 2015 a 9,25 euros per acció, però el seu comportament borsari ha estat molt decebedor, malgrat el rebot que han registrat les seves accions als últims mesos.

Noticias relacionadas

contador