ep un panel del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 9 de enero de 2024 en madrid espana
Fernando Sánchez - Europa Press

L'IBEX 35 i la resta de borses europees acomiaden en verd la penúltima sessió del gener (IBEX: +1,51%, 10.039 punts), que ha estat carregada de referències rellevants. En el cas del selectiu espanyol, hi ha un factor afegit que l'ha animat més que a la resta, i és que BBVA ha publicat resultats del 2023 rècord i ha superat els 8.000 milions per primera vegada (8.019 milions). L'entitat ha comunicat que farà un nou pla de recompra d'accions de 781 milions i que a l'abril repartirà un dividend complementari.

  • 11.175,00
  • -0,90%

BBVA ha liderat l'IBEX amb Grifols, que recupera els 10 euros, i amb la resta de bancs, Rovi i Inditex. Els títols que pitjor ho han fet han estat Acciona Energía, Acciona i IAG.

ACS rebota (+1,63%) després de la patacada del 10% d'ahir per la decisió del Suprem sobre la seva filial Abertis en el seu contenciós amb l'Estat espanyol, pel qual sol·licitava 4.000 milions de compensació de trànsit per la pèrdua de la concessió de l'autopista AP-7. ACS ha aclarit que això tindrà un impacte negatiu als comptes consolidats de 14,5 milions, i ha subratllat que és "immaterial i no afectarà els seus resultats".

Al Mercat Continu, Ezentis torna a disparar-se (+40%) al segon dia al parquet després de reprendre's ahir la cotització després de més d'un any suspesa. Aquest dilluns va volar un 72%.

Amb tot, l'IBEX està intentant superar avui la resistència dels 10.000 punts. "Si ho aconsegueix, seria el primer pas per confirmar el final de la correcció del curt termini i podria buscar els 10.300, que són els màxims de l'any passat", explica César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch. "Els 10.300 són els nivells que hauria de superar per continuar la tendència alcista principal", precisa.

PIB EUROPEUS

Més enllà de BBVA, com us deiem, avui hi ha moltes referències macro rellevants. Es publiquen els PIB del quart trimestre a Espanya (l'economia espanyola va créixer un 2,5% el 2023, una dècima més del previst), Alemanya, França, Itàlia i a la zona de l'euro.

La zona de l'euro va aconseguir esquivar la recessió tècnica al tancament del 2023, tot i que, Al quart trimestre, el Producte Interior Brut (PIB) es va estancar en registrar una taxa de creixement del 0%, segons les dades preliminars publicades per Eurostat, la oficina destadística de la Unió Europea (UE). Cal recordar que l'economia de la zona euro s'havia contret un 0,1% Al tercer trimestre, de manera que, si aquest rumb durant l'últim període de l'any, la regió hauria entrat en recessió tècnica.

A més, al nostre país també s'ha conegut l'IPC preliminar del gener (s'accelera al 3,4%, però la taxa subjacent es modera al 3,6%).

A l'altra banda de l'Atlàntic, els inversors estaran pendents aquest vespre dels comptes d'Alphabet i de Microsoft. Wall Street va tancar ahir en positiu, amb alces que van superar l'1% al Nasdaq, iniciant amb compres una setmana que estarà marcada, a més dels resultats de gegants tecnològics, per la reunió de la Reserva Federal (Fed), que comença ja avui i les conclusions del qual es coneixeran demà.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0842 dòlars (+0,08%). El petroli puja moderadament. El Brent se situa als 82,84 dòlars i el West Texas, als 77,69 dòlars.

L'or suma un 0,33% (2.051 dòlars) i la plata perd un 0,35% (23,17 dòlars).

El bitcoin puja fins als 43.300 dòlars i l'ethereum cotitza als 2.350 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau al 4,068%.

Noticias relacionadas

contador