ep bolsa madrid

L'IBEX 35 ha tancat en negatiu i s'ha deixat un 0,45% a la sessió, fins als 9.423 punts, després del tancament alcista de dimecres per al selectiu espanyol, i després d'una sessió mixta a Wall Street. Els mercats es mantenen en espera de més referències econòmiques i Wall Street rebota de forma moderada a aquestes hores.

  • 11.080,90
  • 1,50%

Tot just un grapat de valors han acomiadat la jornada en positiu, amb Fluidra i Enagás liderant els repunts. A l'altra banda de la balança, Colonial, Merlin i Meliá han estat els pitjors valors dins del selectiu espanyol.

Els inversors han descomptat aquest dijous les dades d'atur setmanal als Estats Units (les peticions setmanals de desocupació van repuntar més del previst), en espera que aquest divendres es publiqui l'Informe d'Ocupació del febrer, una de les referències principals per a la Reserva Federal (Fed) abans de la propera decisió sobre els tipus d'interès.

Juntament amb l'altra gran referència per al banc central, l'informe d'inflació de dimarts que ve, seran els dos grans factors que acabaran decantant la decisió de la Fed sobre una pujada de 25 o 50 punts bàsics el proper 22 de març.

Aquest dimecres, el president de l'organisme, Jerome Powell, ha comentat que no s'ha pres "cap decisió sobre la reunió del març", després de comentar dimarts que el nivell final dels tipus d'interès probablement serà "més alt del que s'esperava", arran d'unes darreres dades que mostren un mercat laboral molt ajustat i una inflació que baixa a un ritme inferior al previst.

ACTUALITAT DE LA JORNADA

A la Xina, l'IPC es va situar per sota del previst al febrer, en caure un 0,5% al mes passat, fins a l'1% interanual, molt per sota de la pujada mensual esperada del 0,2%, fins a l'1,9% interanual. A més, l'Índex de Preus de Producció va baixar un 1,4% al mes passat, enfront de la caiguda esperada de l'1,3%.

Al Japó, el creixement del PIB al quart trimestre s'ha revisat a la baixa fins al 0% des de l'anterior 0,2%. Les borses asiàtiques han tancat amb signe mixt i escàs moviment.

A nivell empresarial, Naturgy ha anunciat un programa de recompra d'accions per als treballadors de 8 milions d'euros; i Credit Suisse ha endarrerit la publicació del seu informe anual després d'un avís de la SEC.

A més, Deutsche Post ha pujat el dividend, però ha facilitat previsions conservadores de cara al 2023, mentre Hugo Boss ha anticipat un creixement de les vendes d'un dígit mitjà per a aquest exercici.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, "la tendència de l'IBEX 35 continua sent impecable i ho continuarà sent mentre que es mantingui cotitzant per sobre dels 9.247 punts, primer nivell de suport. Una mica més avall hi ha el nivell clau dels 9.069 punts", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"Mentre es mantingui cotitzant per sobre d'aquest nivell de preus es mantindrà intacta la tendència alcista del curt termini. Si aconsegueix superar els 9.527 punts, és molt probable que puguem veure una extensió de les pujades fins al nivell dels 9.700 punts", afegeix aquest expert.

En altres mercats, el petroli West Texas avança un 0,7% (77,26 dòlars); igual que el cru Brent (83,27 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,32% (1,0578 dòlars), i l'unça d'or rebota un 0,79% (1.832 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cedeix fins al 3,96% i el bitcoin cau un 2,5% (21.507 dòlars) després de la fallida del criptobanc Silvergate.

Noticias relacionadas

contador