ep el ibex 35 cierra con un avance del 024 y se congela por debajo de los 8200 puntos
Ricardo Rubio - Europa Press

L'Ibex s'allunya aquest divendres de la resistència dels 8.122 punts, nivell que ha de deixar enrere per a acabar veient una extensió dels guanys fins als 8.439 punts, màxims anuals, expliquen els analistes tècnics de Bolsamanía. El selectiu va camí de tancar la seva millor setmana des del mes de novembre, amb pràcticament tots els valors cotitzant en verd.

  • 11.298,80
  • 0,00%

Dins de l'índex Solaria, ACS, Ferrovial, IAG, Meliá o Amadeus pugen entre un 4% i un 2%. En el Continu criden l'atenció les fortes alces de Pescanova, Grenergy o Liberbank.

L'Ibex ha pujat en les últimes cinc jornades -a l'espera del tancament d'avui- al voltant d'un 5%. Les bosses estan més tranquil·les atès que sembla que es van 'solucionant' els problemes de subministrament de les vacunes a Europa; a mesura que el 'cas GameStop' es va diluint i deixant en evidència el que ha estat en realitat (especulació pura i dura per part de 'mans fortes' del mercat); i davant les esperances que a l'altre costat de l'Atlàntic finalment s'aprovi l'esperat pla d'estímul. Ha agradat molt també aquesta setmana que Mario Draghi, ex president del Banc Central Europeu (BCE), hagi acceptat el mandat de formar Govern a Itàlia, mentre que els resultats empresarials estan sortint considerablement favorables, diuen els experts, i això també ajuda.

Amb tot, les borses europees estenen els guanys en l'última jornada setmanal. Això, després que Wall Street tanqués la passada sessió amb revaloracions superiors a l'1% i que la jornada a Àsia hagi estat també marcada pels números verds.

Pel que fa al Covid-19, els experts de Danske Bank destaquen el fet que el nombre de casos estigui disminuint als Estats Units i Europa, però adverteixen que França s'enfronta a un nou augment. "Això il·lustra la rapidesa amb la qual el virus pot rebrotar quan es relejan les restriccions", apunten. Aquests analistes subratllen que els estudis sobre vacunes continuen mostrant una eficàcia pròxima al 100% contra els casos greus de totes les variants, incloses la britànica i la sud-africana.

Seguint amb les vacunes, Johnson & Johnson ha sol·licitat l'ús d'emergència de la seva als Estats Units. La vacuna, per a la qual només es necessita una dosi, seria potencialment la tercera, després de les vacunes aprovades de Moderna i Pfizer-BioNTech.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent puja un 1,5%, fins a 59,72 dòlars, mentre l'euro cotitza a 1,1978 dòlars. L'or puja aquest divendres un 0,6%, fins als 1.806,10 dòlars, i la plata, després d'una setmana moguda pels envits dels foreros de Reddit, avança un 1,7%, fins als 26,68 dòlars.

Finalment, destacar que Donald Trump ha rebutjat atestar en el seu judici polític per considerar-ho "inconstitucional".

Noticias relacionadas

contador