ibex portada mercados bolsa

L'Ibex (+1,84%) s'ha refermat en el verd al costat de la resta d'Europa que han tancat amb guanys propers al 2%. Aquest dimarts es va saber que CaixaBank ha reduït la seva històrica participació en l'operadora per sota del 5%. Els números verds s'han produït malgrat les reculades de Telefónica (-1,25%). Aquest dimarts es va saber que CaixaBank ha reduït la seva històrica participació a l'operadora per sota del 5%.

  • 10.983,70
  • -0,40%

La farmacèutica nord-americana Moderna ha comunicat que el vaccí en què treballa ha generat una sòlida resposta immunològica en un assaig amb humans, cosa que genera esperances. D'altra banda, continuen les notícies desfavorables sobre el coronavirus, 'amanides' per les tensions de la Xina amb el món.

L'OMS va advertir aquest dilluns que massa països van en la direcció equivocada, i va dir que les coses empitjoraran cada dia més tret que els governs prenguin les mesures adequades. "Existeix una creixent preocupació pels retrocessos de certes parts del món en la reobertura de les seves economies", apunta David Madden, analista de CMC Markets a Londres.

Hong Kong ha reintroduït certes restriccions, i l'Estat australià de Victoria ha suspès la reobertura de la seva economia. Als EUA, Florida va tornar a tancar bars i restaurants, i Filadèlfia prohibirà els grans esdeveniments públics fins al febrer.

A més dels problemes de salut, els mercats també han de fer front a les creixents tensions polítiques amb la Xina. El Secretari d'Estat dels EUA, Mike Pompeo, va dir aquest dimarts que les reivindicacions territorials de la Xina sobre la Mar de la Xina Meridional són "completament il·legals". El govern xinès va afirmar que els EUA distorsionen intencionadament els fets. Mentrestant, ahir el Regne Unit va ordenar la retirada de tots els equips de 5G d'Huawei d'aquí a 2027.

"Les relacions internacionals de la Xina han estat en tensió des de la introducció de la controvertida llei de seguretat nacional (a Hong Kong). No és una gran sorpresa que els EUA i el Regne Unit intentin pressionar l'administració de Pequín a la llum del que està passant amb Hong Kong", apunten des de CMC Markets.

Aquest dimecres ha publicat resultats Goldman Sachs. En el capítol de dades macro, l'IPC a Regne Unit puja un 0,1% mensual al juny enlloc del -0,2% previst i comparat amb el 0,0% anterior. Avui es publica als EUA el Llibre Beix de la Fed. Així mateix, destaquem que el Banc del Japó ha retallat les seves previsions de creixement econòmic i ha mantingut la política monetària sense canvis.

Finalment, seguirem amb atenció la reunió de l'OPEP+ per decidir sobre les retallades de producció. El petroli puja ara més d'un 1%.

Noticias relacionadas

contador