ep economiabolsa- ibex 35 cierrauna subida054 yconsolidaencimalos 9100 puntos
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'Ibex ha començat la setmana de la pitjor de les maneres possibles: s'ha desplomat un 2,3% i perd els 7.000 punts. El selectiu espanyol s'ha vist pressionat pels descensos de títols com IAG (-6,38%), BBVA (-5,65%) i el Santander (-5,06%). Encara que l'última jornada d'agost no ha estat positiva, ha aconseguit tancar el mes amb un avanç de l'1,3%.

  • 11.120,50
  • 1,25%

Aquesta setmana estarà marcada per la preparació dels pares i els nens de cara a la tornada a l'escola i, en allò que té a veure amb la borsa, hi haurà moltes dades macro molt rellevants -atur a la zona euro, PMI, dades d'inflació, informe d'ocupació als EUA...- que se seguiran amb molta atenció.

Les caigudes han marcat la jornada a totes les places del Vell Continent (Cac: -0,95%; Dax: -0,6%; Ftse 100: tancat per festiu; Ftse MIB: +0,5%) després que l'Àsia hagi tancat amb un domini clar dels números verds i després que Wall Street acabés la setmana passada amb alces del 0,6% de mitjana. A la Xina, els índexs van pujar després d'un PMI no manufacturer d'agost i un índex de gestors de compra manufacturer que van sortir per sobre de l'esperat.

A més, es continua parlant de la marxa del primer ministre japonès, Shinzo Abe. El Nikkei ha rebotat avui després de caure de forma destacada el divendres a causa d'aquesta notícia. D'altra banda, diverses empreses molt rellevants del Japó - Itochu, Marubeni, Mitsubishi, Mitsui & Co. i Sumitomo- van pujar després que Berkshire Hathaway, el vehicle inversor de Warren Bufet, hagi pres una participació d'una mica més del 5% en elles.

D'altra banda, en el que té a veure amb les tensions entre els EUA i la Xina, el Govern xinès sembla que no té intenció de facilitar a Donald Trump la venda forçosa de les operacions de TikTok als EUA. El propietari de l'aplicació ByteDance haurà d'obtenir l'aprovació del Govern xinès per a l'acord ateses les restriccions que Pequín ha imposat a l'exportació de tecnologies d'intel·ligència artificial. Malgrat això, tot indica que l'acord serà confirmat aquest mateix dimarts.

Amb tot, l'Ibex segueix encaixat en un canal baixista des dels màxims que marqués al juny. En el pla macro, l'IPC puja fins al -0,5% a l'agost a Espanya. Avui es publica també l'IPC d'Alemanya.

Noticias relacionadas

contador