ep archivo   interior del palacio de la bolsa ibex 35 de la bolsa de madrid
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

L'Ibex s'ha desinflat després de tocar els 9.000 punts i ha passat de de pujar més d'un 1% a tancar amb una caigudes del 0,71% (8.830 punts). Dins de l'índex han destacat les alces a Sabadell (+3,12%), Repsol (+2,54%) o Telefónica (+1,31%). Grifols, per part seva, també ha perdut manxa (-0,44%) i ha acabat en vermell després de les pujades inicials, després de publicar els seus resultats (el benefici net va caure un 30%). En el costat negatiu ha destacat Siemens Gamesa (-7,02%), que ha rebut una retallada de valoració de Citi, i Solaria (-5,5%), són els pitjors.

  • 8.987,20
  • -1,72%

Avui continua la publicació de resultats empresarials (atents als de Pfizer), mentre que la renovable Ecoener s'estrena en el parquet a les 12 hores després de retardar la seva sortida a borsa i rebaixar l'objectiu de capital que pretén captar. El divendres, una altra renovable, Opdenergy, s'estrenarà en bossa. A més, en el pla macro, poques referències. Avui el Banc de la Reserva d'Austràlia ha mantingut els tipus sense canvis en el 0,1%.

En el marc polític, el més destacat a Espanya aquest dimarts són les eleccions en la Comunitat de Madrid que, segons ha dit el Conseller de Sanitat, es desenvoluparan en condicions de màxima seguretat per als ciutadans a causa del Covid.

Al costat de tot això, destacar que els inversors estaran pendents del començament de la reunió dels Ministres d'Exteriors del G7. En l'agenda destaquen assumptes com les vacunes, la recuperació econòmica i la lluita contra les noves amenaces.

POWELL DICE QUE LA RECUPERACIÓ ÉS "IRREGULAR"

El president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, va parlar aquest dilluns i les seves paraules van motivar lleugeres caigudes en la rendibilitat dels bons a 10 anys (ara se situa en el 1,614%). Powell va dir que la recuperació és "irregular", mentre que el president de la Fed de Nova York, Williams, va afirmar que "encara ens queda un llarg camí per recórrer per a aconseguir una recuperació econòmica robusta i plena", encara que és optimista respecte a les perspectives econòmiques, mentre que la inflació tornarà a situar-se entorn del 2%.

BILL I AMANDA ES DIVORCIEN

El fundador de Microsoft, Bill Gates, i la seva esposa, l'empresària Melinda, han anunciat que es divorcien després de 27 anys de matrimoni.

"Després de molta reflexió i treball en la nostra relació, hem pres la decisió de posar fi al nostre matrimoni", assenyalen en un comunicat conjunt publicat en Twitter.

La parella es va conèixer a la fi dels anys 80 quan Melinda es va incorporar a Microsoft. Tots dos van iniciar la seva relació en 1987, van contreure matrimoni en 1994 i tenen tres fills en comú.

MEDIASET I VIVENDI SIGNEN LA PAU

Mediaset i el seu segon major inversor, Vivendi, han posat fi a anys d'enfrontaments legals amb un acord pel qual el grup francès reduirà dràsticament la seva participació en la cadena italiana.

L'acord compromet a Mediaset a pagar un dividend extraordinari de 0,30 euros per acció al juliol, al mateix temps que garanteix el suport de Vivendi a l'estratègia paneuropea que persegueix el grup controlat per la família de l'ex primer ministre italià Silvio Berlusconi.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,2024 dòlars. El petroli cau lleument, fins als 67,44 dòlars el Brent i els 64,37 dòlars el West Texas.

L'or i la plata cedeixen moderadament, fins als 1.786 dòlars i els 26,92 dòlars, respectivament.

El bitcoin cau un 2,3% (56.205) mentre que el ethereum se situa per sobre dels 3.000 dòlars (+2,26%. 3.371 dòlars).

Noticias relacionadas

contador