ep archivo   un panel del ibex en el palacio de la bolsa a 12 de enero de 2022 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'Ibex continua pujant aquest dijous (+0,88%, 8.837 punts) després de revaloritzar-se un 1,67% el dilluns, un 0,06% el dimarts i un 1,49% el dimecres. El selectiu porta una bona setmana i va a millor després de superar ahir la resistència dels 8.651 punts. Ara té en el punt de mira la resistència clau dels 8.912 punts, que es correspon amb els màxims anuals.

  • 10.765,00
  • 1,23%

"El seu comportament en aquest nivell d'oferta és clau. Si aconsegueix superar-los, podríem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 9.200 punts", assenyalen els experts de Bolsamanía.

Dins de l'índex destaquen un dia més les alces en els bancs (amb Sabadell al capdavant gràcies a un bon informe de JP Morgan), en Inditex (hi ha bones previsions de cara als resultats del primer trimestre fiscal que publicarà el 8 de juny) i en Cellnex. En el costat negatiu, els pitjors ara són Bankinter i Repsol, encara que amb descensos moderats.

Els inversors miren avui a les actes de la Reserva Federal (Fed) que es van publicar ahir a la tarda, amb les places del Vell Continent tancades, i que semblen apuntar a pujades de tipus que van més enllà del que preveu el mercat. Els responsables de la política monetària dels EUA no sols van veure la necessitat d'augmentar els tipus d'interès de referència en 50 punts bàsics, sinó que també van dir que probablement serien necessàries més pujades similars en les pròximes reunions.

Avui l'atenció segueix posada als Estats Units, on es coneixerà la dada més rellevant de la jornada i de la setmana: el PIB del primer trimestre. A més, també s'anunciaran les vendes pendents d'habitatges d'abril i les peticions setmanals de desocupació. Al nostre país, el Governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos, parlarà davant el Parlament.

Noticias relacionadas

contador