ep archivo   la banca privada de santander reconocida como la mejor en espana portugal mexico
EUROPA PRESS - Archivo

Càstig borsari per a Banc Santander després de presentar els resultats del tercer trimestre, que han superat els pronòstics del consens. Tot i això, el valor cau amb força a l'IBEX 35, cosa que es pot explicar per diversos motius.

  • 4,75€
  • -0,11%

En primer lloc, per als experts de Jefferies, que aconsellen comprar el títol, amb una valoració de 4,40 euros per acció, hi ha alguns dubtes sobre la “qualitat” dels resultats, perquè “alguns elements poden ser qüestionats”.

Per exemple, aquests analistes assenyalen que "Argentina ha donat suport parcialment a la superació de les previsions en el marge net d'interessos", ja que gairebé un terç de la superació d'aquestes estimacions es deu a aquest mercat. També remarquen que "Brasil ha superat pronòstics gràcies a ingressos comercials i menors impostos".

A més, destaquen "les pressions inflacionistes que pesen sobre els costos" i que "l'índex de capital CET1 es va mantenir sòlid al 12,1% (en línia), però encara espera una actualització sobre l'aprovació reguladora per a l'última recompra d'accions", cosa que pot generar alguns dubtes al mercat.

Per part seva, els experts de Renta 4, que aconsellen sobreponderar el valor, amb un preu objectiu de 3,99 euros per acció, assenyalen que "tot i la solidesa operativa, el fort avanç del marge brut serveix per compensar la pressió a l'alça en despeses i provisions totals, que porta el benefici abans d'impostos a mostrar només un avenç del +1%”.

Segons la seva opinió, "si bé és cert que el deteriorament de les mètriques de risc que es recull al Brasil i als Estats Units està en línia amb el missatge donat per l'entitat, els dubtes sobre la seva evolució podrien no agradar al mercat".

Des de Credit Suisse, entitat que ha valorat de manera positiva els resultats i ha reiterat el seu consell de sobreponderar, amb una valoració de 4,10 euros, assenyalen que "el sospitós habitual" continua sent, "la qualitat dels actius", sobretot al Brasil, on "l'augment en la formació de crèdits dubtosos (NPL)" durant el segon semestre "va motivar la preocupació dels inversors".

Per tant, encara que Santander ha superat els pronòstics, hi ha diversos factors fonamentals que poden explicar les fortes caigudes d'aquest dimecres.

A més, hi ha un altre llast per al valor, ja que el fons nord-americà Bridgewater, un dels més poderosos del món, manté oberta una posició baixista sobre el 0,59% del capital, cosa que pot estar amplificant aquest moviment a la baixa.

Per anàlisi tècnica, les perspectives eren molt positives després de superar aquesta mateixa setmana la important resistència de 2,68 euros per acció. Tot i això, contra tot pronòstic, el valor s'ha girat a la baixa i està perdent aquest nivell de preus, cosa que genera una pressió baixista addicional per al títol.

Segons destaca César Nuez, analista de Bolsamania, el valor s'ha frenat en sec després d'atacar la resistència de 2,80 euros, que coincideix amb la mitjana de 200 sessions. Tot i això, la volatilitat és molt elevada i tot pot passar durant la jornada.

Noticias relacionadas

contador