sam bankman fried 20221129130521

Sam Bankman-Fried, propietari de la plataforma FTX la fallida de la qual ha causat un desastre al món de les criptodivises, va parlar aquest dimecres en una entrevista telemàtica a The New York Times (NYT) i va reconèixer que "va ficar la pota", encara que va afirmar que "mai vaig intentar cometre un frau".

Bankman-Fried es va aferrar a la narrativa que el col·lapse d'FTX va ser el resultat d'una caiguda intempestiva del mercat i va mantenir que no ha comès cap delicte sabent-ho. Així, ha dit que no té "gairebé res" i que no ha amagat cap fons, i que li queda una targeta de crèdit que funciona.

Bankman-Fried va reconèixer que els seus advocats no havien donat suport a la seva decisió de parlar, però va decidir asseure's per a l'entrevista. "Tinc el deure de parlar i explicar el que va passar", va assenyalar.

FTX.com i FTX US, propietat de Bankman-Fried, van arribar a estar valorades en un total de 40.000 milions de dòlars, però les entitats es van acollir a la protecció per fallida del Capítol 11 a principis d'aquest mes, després de posar-se de manifest irregularitats al balanç de la branca comercial d'FTX, Alameda Research. Els procediments judicials preliminars revelen que milers de milions de dòlars en fons de clients d'FTX continuen sense aparèixer.

Una teoria és que Bankman-Fried va transferir indegudament aquests fons entre la borsa FTX i Alameda, i que els va dilapidar mitjançant una sèrie de males operacions. Quan Andrew Ross Sorkin, periodista del NYT, li va preguntar repetidament si havia pres indegudament els dipòsits dels clients i els havia prestat a Alameda, Bankman-Fried va dir que "no va barrejar els fons sabent-ho".

Quan se li va preguntar sobre el seu futur i si té alguna responsabilitat penal, Bankman-Fried es va mostrar contrariat: "Personalment no crec que... no és en el que m'estic centrant".

"Hi haurà un moment i un lloc per pensar en mi i en el meu futur", va dir Bankman-Fried. "He tingut un mes dolent. Ara mateix, això no és el que importa aquí".

Noticias relacionadas

contador