do kwon daniel shin terra luna

La justícia de Corea del Sud ha ordenat l'arrest de Daniel Shin, cofundador de Terraform Labs i soci de Do Kwon en la creació de Terra i Luna, els criptoactius que van provocar el crac de les criptomonedes al mes de maig passat.

Segons l'agència de notícies sud-coreana Yonhap, la Fiscalia acusa Shin d'obtenir beneficis il·legals en vendre 105 milions de dòlars de criptomonedes Luna en el moment àlgid del mercat sense informar els inversors. Les autoritats del país asiàtic van congelar actius de Shin per aquest valor el 19 de novembre passat.

El cofundador de Terraform Labs també ha estat acusat de violar la Llei de Transaccions Financeres Electròniques per utilitzar les dades dels clients de Chai, una empresa independent que dirigia, per promocionar Luna. Shin va deixar Terraform Labs el març de 2020 per centrar-se en la companyia Fintech Chai.

Per part seva, l'advocat del soci de Do Kwon ha negat públicament aquestes acusacions, ha recalcat que va deixar Terraform Labs dos anys abans del seu enfonsament i ha assegurat que Chai diu que emmagatzema totes les dades dels clients d'acord amb les lleis locals de privadesa.

Yonhap assenyala que també es van sol·licitar ordres de detenció per a tres inversors de Terraform Labs i quatre dels enginyers que treballaven a TerraUSD i Luna sota la mateixa acusació de generar guanys il·legítims.

Cal recordar que Do Kwon està en recerca i captura per part de Corea del Sud i de la Interpol, encara que se'n desconeix el parador. El Ministeri d'Afers Estrangers de Corea del Sud va donar a Kwon un termini fins al 6 d'octubre per lliurar el passaport, en cas contrari se'l cancel·laria definitivament. Així mateix, el creador de Terra s'enfronta a una demanda multimilionària a Singapur.

Noticias relacionadas

contador