ep el presidente ruso vladimir putin
Dmitry Azarov

El Ministeri de Finances de Rússia ha presentat un projecte de llei sobre la regulació del bitcoin al país, setmanes després que el govern aprovés el concepte de crear una legislació específica per a les criptodivises. Segons el text, els pagaments amb criptomonedes continuaran estant prohibits al país, però se'n permetrà l'ús com a vehicle d'inversió, sempre que es compleixin uns requisits.

"L'ús de monedes digitals com a mitjà de pagament al territori de la Federació Russa seguirà estant prohibit", va dir el Ministeri de Finances en un comunicat dilluns. "Sota la regulació proposada, les monedes digitals es consideren únicament com a vehicle d'inversió".

El projecte de llei arriba després d'una intensa disputa entre el Banc de Rússia i el Ministeri de Finances, que mantenen punts de vista oposats sobre el futur òptim de la regulació del bitcoin i les criptodivises al país. Mentre que el ministeri s'ha esforçat per acomodar la florent tecnologia en un marc legal, el banc central ha demanat una vegada i una altra la prohibició total del comerç i la mineria de bitcoin.

A principis d'aquest mes, el govern rus va donar llum verda al ministeri perquè proposés un projecte de llei que abracés la regulació de les criptomonedes, descartant, de fet, els suggeriments del Banc de Rússia que no es permetés la proliferació del bitcoin al país i esbossant un pla inicial per a la legislació.

La decisió d'avançar en la regulació en lloc de la prohibició es va produir després dels senyals enviats pel president rus Vladimir Putin, que a finals de gener va destacar els avantatges competitius del país a la mineria de bitcoins, una indústria que recolza.

El projecte de llei presentat pel Ministeri de Finances estableix diverses restriccions per als russos interessats a invertir en bitcoin, incloent-hi els requisits d'identificació, els límits anuals d'inversió i els acords de custòdia, segons el comunicat.

Els russos hauran de facilitar les dades personals per comprar o vendre bitcoins en borses regulades, tot i que encara no és clar quanta informació serà necessària. Els usuaris només podran comprar uns 7.700 dòlars de bitcoin a l'any si superen un procediment de prova per avaluar el nivell de coneixements sobre la criptomoneda. Si no superen la prova, només podran comprar fins a uns 650 dòlars de bitcoin cada any.

Els dipòsits i les retirades de bitcoin cap a i des d'un intercanvi només es permetran a través de comptes en un banc, segons el comunicat. Sembla, per tant, que els usuaris no podran retirar bitcoin a un moneder d'autocustòdia.

"A més, per a la seguretat dels fons dels clients de les plataformes de compravenda de criptomonedes, s'introdueix una modalitat de compte nominal, en què es trobaran els fons dels oferents", segons el comunicat. "Les borses i les plataformes estaran obligades a mantenir registres que indiquin les adreces - identificadors de cada titular de les monedes digitals".

Noticias relacionadas

contador