bitcoin, dolar, criptomonedas, cripto
fabrikasimf on Freepik

Les criptomonedes recuperen una mica de terreny aquest divendres. El bitcoin (BTC) s'anota una pujada de l'1% a les darreres 24 hores i recupera els 27.000 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) escala fins als 1.880 dòlars.

“El bitcoin es va recuperar una mica la setmana passada, però sembla que ha perdut una mica el rumb i als últims dies ha tornat a caure per sota dels 27.000 dòlars”, adverteix Craig Erlam, analista sènior de mercats d'OANDA. Aquest expert assenyala que el nivell clau “segueix sent 26.000 punts, on ja ha trobat un fort suport dues vegades durant el darrer mes”. “Per sota, els 25.000 dòlars podrien oferir una prova interessant en ser una gran barrera de resistència al febrer”, afegeix.

No obstant això, el moviment dels actius digitals al mercat continua sent força letàrgic. Això, malgrat que els Estats Units han salvat la bola de partit del sostre de deute. Aquest dijous, el Senat va ratificar l'acord entre la Casa Blanca i els republicans per 63 vots a favor i 36 en contra, un resultat que, si bé serveix per evitar el bloqueig, mostra les profundes discrepàncies a les dues parts amb el text. S'espera que Biden signi la legislació aquest mateix divendres i que posteriorment s'adreci a la nació.

“Encara que a última instància s'esperava que l'assumpte arribés a una conclusió satisfactòria, es va produir un alleugeriment, ja que la legislació evita el que hauria estat un desastrós impagament nord-americà. Ara, l'atenció tornarà a centrar-se en els altres assumptes urgents del dia, sobretot al proper moviment de la Reserva Federal (Fed) en matèria de tipus d'interès”, explica Richard Hunter, director de mercats d'Interactive Investor.

En aquest sentit, els darrers comentaris dels funcionaris i les recents actes de la Fed mostren clarament la clara divisió d'opinions que impera al si del Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC). Segons l'eina FedWatch de CME, el consens (75%) s'inclina clarament que el banc central mantingui els tipus d'interès al nivell actual, alhora que atorga un 25% de probabilitat a una pujada de 25 punts bàsics. Fa pocs dies, la situació era completament contrària.

La dada de nòmines no agrícoles de maig d'aquest divendres donarà més pistes sobre el rumb que podria prendre la Fed. Per Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, “una xifra més suau, la caiguda del creixement dels salaris i l'augment de la desocupació, idealment amb més taxa de participació”, és el que la Fed “necessita per fer una pausa”. "Però la relaxació del mercat laboral nord-americà encara no s'ha materialitzat", adverteix.

“I més enllà de la reunió del juny de la Reserva Federal? Bé, ja ho veurem. La Fed envia clarament el missatge que ja no considera urgent apujar els tipus, alhora que fa saber als inversors que el seu treball de lluita contra la inflació encara no s'ha acabat. Aquesta és una forma de gestionar les expectatives del mercat: fer una pausa en les pujades de tipus, sense deixar de banda que les condicions del mercat es relaxin a causa d'un excés d'especulació 'dovish'”, afegeix aquesta experta.

A la resta del mercat, bon to entre les principals altcoins. Ripple (XRP) puja un 2% i polygon (MATIC), un 1,4%. Solana (SOL) repunta un 1,7% i litecoin (LTC) s'anota una pujada del 2,7%.

contador