ep criptomonedas de ethereum a 14 de septiembre de 2022 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press

Tranquil·litat absoluta al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) cotitza pràcticament pla, lleugerament per sobre dels 16.800 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) amb prou feines retrocedeix a les últimes 24 hores, situant-se als 1.250 dòlars.

“El bitcoin no està oferint gaire en termes d'emoció avui, baixant marginalment i amb un rang de negociació relativament estret. No està clar si es tracta d'una mica d'aprensió prèvia a l'informe d'ocupació o una mica més defensiu enmig d'un període de tranquil·litat per a les criptomonedes, però aviat ho descobrirem”, explica Craig Erlam, analista sènior de mercats d'Oanda.

En aquest sentit, Wall Street va tancar aquest dijous amb pèrdues després d'una dada d'ocupació ADP millor del que s'esperava. La consultora privada va assenyalar que el desembre es va saldar amb la creació de 235.000 llocs de treball, gairebé el doble que la xifra del novembre. Així mateix, l'atur setmanal es va situar a mínims dels darrers 3 mesos i també va sorprendre negativament el mercat.

L'autèntica prova de foc per al mercat laboral nord-americà serà la dada de nòmines no agrícoles del desembre, la qual s'espera que es moderi fins al nivell de les 200.000 des de les 263.000 registrades el novembre passat.

Així mateix, Katie Stockton, sòcia directora del grup de recerca Fairlead Strategies, ha assenyalat la “tendència baixista” de la criptomoneda reina en una entrevista a CoinDesk TV. “Des del maig, més o menys, hem vist les criptomonedes baixar escalonadament. Ara mateix estem en una etapa d'altiplà. Sembla que acaben amb uns dies de volatilitat a la baixa. I després entrarem en una altra fase de consolidació, com la que hem vist a les darreres set o vuit setmanes”, ha indicat, recalcant que no han apreciat “cap tipus de ruptura per sobre de la resistència”.

Per la seva banda, César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía, no s'ha mostrat gaire convençut pel mercat de criptomonedes durant les últimes setmanes. “No dic que puguin rebotar, però el risc és tan alt que jo m'inclinaria a mantenir-me'n al marge”, assenyala aquest expert. Pel que fa al bitcoin, Nuez no veu “ni el més mínim senyal que em faci pensar en una recuperació del seu malparat aspecte tècnic”.

“Només amb la superació de la resistència dels 18.420 dòlars començaríem a veure una millora de la seva forta tendència baixista i, per això, hauria de rebotar un 10% des dels preus actuals de cotització. A hores d'ara, la veig més apropant-se als 13.000 punts que rebotant amb força”, sentencia.

A la resta del mercat, destaquen les fortíssimes caigudes del 7% en el tron (TRX). Al costat negatiu de la balança també se situen el dogecoin (DOGE), el polygon (MATIC), el litecoin (LTC) i el Shiba inu (SHIB), que perden més d'un 2% cadascuna. Al costat positiu, el cardano (ADA) s'anota una pujada del 2,2%.

Noticias relacionadas

contador