bitcoin, alzas, ganancias, gains
Karolina Grabowska (Pexels).

Un altre gir més al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) remunta un 2% les últimes 24 hores i intenta recuperar els 24.500 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) experimenta una pujada una mica superior i busca tornar als 1.700 dòlars.

“El bitcoin continua mostrant una resistència notable. No em malinterpreteu, no és l'únic a fer-ho, estem veient una cosa semblant als mercats de renda variable, encara que en menor mesura. És evident que els mercats de criptomonedes estan tornant a confiar que els dies més foscos han quedat enrere. Si el flux de notícies es manté, podria ser el cas, una ruptura dels 24.500-25.500 dòlars podria alimentar encara més aquesta creença”, assenyala Craig Erlam, analista sènior de mercats d'Oanda.

El rebot resulta sorprenent després d'unes actes de la Reserva Federal (Fed) poc encoratjadores. El document del banc central nord-americà va posar el focus sobre una inflació “inacceptablement alta” i que provocarà “continus” augments en els tipus d'interès, malgrat la “benvinguda reducció” experimentada els darrers mesos. Així mateix, “uns pocs” membres de la Fed van apostar per apujar els tipus en 50 punts bàsics al conclave del febrer.

“Crec que és digne de menció que les actes mostrin que els membres estan preocupats per la relaxació de les condicions financeres que ha tingut lloc i van advertir que la inflació seguia sent massa alta. Tot molt a l'alça durant més temps. Mentrestant, el president de la Fed de Saint Louis, James Bullard, va dir que el mercat estava sobrevalorant el risc de recessió i que la Fed només hauria de frenar una vegada hagi arribat a la taxa terminal”, assenyala Neil Wilson, director d'anàlisi de Markets.com.

Segons Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, s'han esborrat completament les expectatives d'una retallada de tipus abans de final d'any. “Les actes mostren que consideren que portarà “un temps” (controlar la inflació). Quant de temps? No ho sabem. Ni tan sols ells ho saben. Però sabem que la feina encara no s'ha acabat i que l'augment de 25 punts bàsics de la propera reunió no serà l'últim”, afegeix.

Així mateix, la incertesa generada durant les últimes sessions després de l'avenç regulador sobre les criptos als Estats Units xoca amb els moviments a l'alça de les últimes hores. “Tothom desconfia del que ha de venir durant el transcurs d'aquest any. Aparellat amb la incertesa reguladora que sembla que l'espai cripto té aquests dies, seria just per a nosaltres fer la suposició que hi haurà més volatilitat i anuncis inesperats durant el transcurs d'aquest any”, ha destacat Jake Boyle, director comercial de Caleb and Brown a CoinDesk TV.

D'altra banda, Anthony Georgiades, fundador de Pastel Network, ha indicat que "els beneficis lleugerament millors del previst comunicats per Coinbase podrien suggerir que hem entrat a les acaballes d'un criptohivern".

Georgiades es va mostrar especialment optimista sobre les perspectives de les criptomonedes a Àsia, on "s'especula molt que els compradors estan començant a tornar a les criptomonedes en quantitats cada vegada més grans". "En conseqüència, és molt possible que la fortalesa del mercat d'actius digitals continuï en el futur immediat, fins i tot si la Fed continua sent 'hawkish' durant els propers mesos, cosa que està succeint en altres parts del món, en la flexibilització monetària podria ser suficient per compensar el que està succeint als Estats Units”, explica.

A la resta del mercat, pujades generalitzades a la majoria de criptovalors. Destaquen els guanys en polygon (MATIC), solana (SOL) i polkadot (DOT).

contador